Κυβέρνηση: Εκκενώστε το Ραδιομέγαρο – Πώς αντιδρούν οι εργαζόμενοι

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έδωσε εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος για την καταβολή δύο μηνιαίων μισθών, σε εργαζόμενους που είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου με την ΕΡΤ. Αυτό το ποσό θα είναι και η πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης.

Οι συμβασιούχοι

ορισμένου χρόνου θα λάβουν έναν μισθό μέχρι να υπολογιστούν και τυχόν υπόλοιπα, κάτι που θα γίνει όταν θα υπάρξει πρόσβαση στα λογιστήρια της Αγίας Παρασκευής.
Οι εργαζόμενοι των κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση. Τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.
Στο πλαίσιο της δημιουργίας του μεταβατικού φορέα που θα απασχολεί 2.000 εργαζομένους, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου, για να να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν μέσω των social media τον κόσμο να πάει στο Ραδιομέγαρο και να τους υποστηρίξει. Η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα του τελεσιγράφου Στουρνάρα ήταν η απόφασή τους να επιμείνουν στον αγώνα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα