Κρύο καιρός για δύο

Αλλά μην πάει το μυαλό σου στο πονηρό. Εσένα και τη θάλασσα εννοώ. Αντέχεις;

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Αν την έχεις ακούσει -γενικώς, με την κρίση, ή με ό,τι άλλο βασανίζει τον εγκέφαλο σου- το χειμερινό κολύμπι είναι το νόμιμο ηλεκτροσόκ του χειμώνα. Τέτοια εποχή το νερό δεν είναι ακόμα Σιβηρία (τη φωτογραφία τη βάλαμε για τρομοκρατία!) και μπορεί να γελάς με τους γραφικούς εξηντάρηδες που παίζουν ρακέτες αλλά είναι μια υπέροχη αίσθηση. Η πρώτη βουτιά θα μπορούσε να έχει τίτλο “Gone in 60 seconds”. Ξέρεις, αυτό με τον Νίκολας Κέιτζ που κλέβει τα αυτοκίνητα. Ή λοιπόν με την πρώτη

κρυάδα την κάνεις με ελαφριά πηδηματάκια και πίσω στο αμάξι ή μένεις μέσα στο νερό. Και λυτρώνεσαι για ό,τι άλλο σου ταλανίζει το μυαλό.

Δεν χρειάζεται να βγάλεις και μεροκάματο, 15-20 λεπτά φτάνουν και περισσεύουν για σφίξουν τα αίματα, να μαζευτεί -προσωρινά έστω- η σαμπρέλα, αλλά νομίζω κυρίως να σου δώσει το ψυχολογικό ότι την παλεύεις τη δουλειά κάνοντας κάτι που οι περισσότεροι τρέμουν στην ιδέα.

Βασικό: Υποτίθεται τώρα πως όλο αυτό ισχυροποιεί όσο τίποτα το ανοσοποιητικό Δεν είμαι γιατρός αλλά καλού κακού ρώτα τον δικό σου. Δεν θέλουμε να είναι αυτό το τελευταίο άρθρο που διαβάζεις. Σωστά;

Tips επιβίωσης
- Εννοείται δεν τρως πρωινό.
- Ξέχασε το αν έχεις καρδιά. Κάνε ένα check up.
- Παίρνε με άδειο στομάχι και κανένα Ω3 γιατί επιταχύνει τη διαδικασία που καις λίπος.
- Κάνε ένα τρεξιματάκι για 10 λεπτά πριν μπεις και ιδανικά ντυμένος με τη φόρμα σου για να κυκλοφορήσει το αίμα από την καρδιά.
- Μπες σιγά-σιγά, όχι μια και έξω. Μην παριστάνεις τον Μασίστα.
- Φόρα σκουφάκι. Όχι αυτό με τα φρου φρου που φοράνε οι γιαγιάδες. Ένα αγωνιστικό τύπου Speedo. Συγκρατεί την κρυάδα.
- Δεν μπήκες να πλατσουρίσεις. Αλλά να κολυμπήσεις. Ένας καλός συνδυασμός είναι να κάνεις intervals με τρεξιματάκι με το νερό μέχρι τη μέση.
- Μην πας ξαφνικά τον Μάρτιο. Είναι Σιβηρία. Και θα την ακούσεις.
- Απόλαυσε τη στιγμή. Δεν υπάρχει ψυχή στην παραλία. Εσύ και κάνα δυο άλλοι τρελοί. Και οι γλάροι που είναι πολύ cool τέτοια εποχή.

Διαβάστε ακόμα:
* The road to success (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα