Κρύφτηκαν μέσα στο ψυγείο: Πως κατάφεραν να γλυτώσουν οι όμηροι των τζιχαντιστών

Στιγμές πανικού έζησαν οι άνθρωποι που είχαν πάει να κάνουν τα ψώνια τους στο εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού. Και ενώ όλα φαίνονταν σαν να πρόκειται για μία φυσιολογική μέρα, ξαφνικά βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν οπλισμένο και επικίνδυνο τρομοκράτη.

Ο Αμεντί Κουαλιμπαλί γάζωσε το παντοπωλείο στο Παρίσι και στη συνέχεια κράτησε ομήρους τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα. Πάνω στον πανικό τους, πολλοί κρύφτηκαν μέσα στο ψυγείο όπου είχε -3 βαθμούς Κελσίου και περίμεναν να τους σώσουν.

Ο Ιλάν, ένας άνδρας περίπου 30 ετών, βρισκόταν στο εβραϊκό παντοπωλείο στο

Βενσάν μαζί με τον τριών ετών γιο του, όταν ο τζιχαντιστής με ένα Καλάσνικοφ. Ο ίδιος κρύφτηκε με τον γιο του μέσα στο ψυγείο. Σύμφωνα με την Daily Mail, στο ψυγείο κρύφτηκαν και άλλοι 28 άνθρωποι και βρίσκονταν για πολλές ώρες εκτεθειμένοι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά κατάφεραν να επιζήσουν επειδή δεν τους είδε ο Κουαλιμπαλί.

Ο Ιλάν έβγαλε αμέσως το μπουφάν του και τύλιξε τον γιο του για να τον προστατεύσει μέσα στο ψυγείο και τελικά τα κατάφερε. Η απόφαση της μητέρας του Ιλάν να δώσει τον αριθμό του κινητού του γιου της στις αρχές ήταν επίσης καθοριστική, αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν πού βρίσκονταν οι όμηροι, πριν κάνουν την έφοδο για να σκοτώσουν τον Κουλιμπαλί.

Περίπου 40 χλμ. πιο μακριά, στο τυπογραφείο που είχαν καταλάβει οι Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, οι μακελάρηδες του Charlie Hebdo, ένας υπάλληλος κατάφερε να κρυφτεί κάτω από νεροχύτη, στο πατάρι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, Φρανσουά Μολίν.

Ο 26χρονος ήταν τρομοκρατημένος αλλά κατάφερε να ξεπεράσει τον φόβο του και έμεινε κρυμμένος. Άρχισε να επικοινωνεί με την αστυνομία που βρισκόταν έξω, στέλνοντας μηνύματα από το κινητό του με πληροφορίες από τις συζητήσεις που έκαναν οι δράστες. Ο ρόλος του ήταν καθοριστικός στην επιχείρηση και απελευθερώθηκε σώος και αβλαβής. Ωστόσο είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ.

The post Κρύφτηκαν μέσα στο ψυγείο: Πως κατάφεραν να γλυτώσουν οι όμηροι των τζιχαντιστών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα