Εξαγγελίες Σαμαρά με χρονοδιάγραμμα ελαφρύνσεων και παροχών – Νέα στρατηγική

Το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων παρουσιάζει στις 12:30 το Σάββατο στο ξενοδοχείο Intercontinental ο Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας από εδώ και στο εξής ιδιαίτερη έμφαση στη «στρατηγική της αλήθειας», όπως σημειώνει στο KoolNews.gr επιτελικό στέλεχος της ΝΔ, όπου θα επεξηγεί με ακρίβεια το «πώς» και το «πότε»

των οικονομικών σχεδιασμών για τα επόμενα χρόνια.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευγενίδης

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του κ. Σαμαρά, όλες τις προηγούμενες μέρες το επιτελείο της ΝΔ επεξεργάστηκε ένα πρόγραμμα, το οποίο θα διαπνέεται από μεταρρυθμιστική διάθεση και είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς μελέτης, καθώς η ομάδα που το έχει προετοιμάσει έχει φροντίσει να κάνει αναλυτική δουλειά και να επεξηγήσει με ημερομηνίες και αριθμούς, τα ακριβή στοιχεία που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το πρόγραμμα αυτό πατά στους άξονες της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων, της εξόδου από το Μνημόνιο και της χάραξης μιας οικονομικής πολιτικής με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σε ορισμένα σημεία χαρακτήρα, χωρίς να κινδυνεύει η χώρα να επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων, όπως πολλάκις έχει αναφέρει στις ομιλίες του ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν νέες παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις και θα διαβεβαιώσει επίσης πως η έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας θα είναι θετική, χωρίς παράλογα μέτρα, ακριβώς επειδή θα έχει εξακοντιστεί ο παράγοντας του πολιτικού κινδύνου που αποσταθεροποιεί τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να εξειδικεύσει το πρόγραμμά του σε επιμέρους τομείς. Ως προς τις επενδύσεις, θα αναφερθεί ενδελεχώς στις πηγές της χρηματοδότησης αυτών αλλά και στον θετικό αντίκτυπο που θα έχουν αυτές στην οικονομία, πάλι με αριθμούς και παραδείγματα (π.χ. πόσες θέσεις εργασίας θα προκύψουν από μια επένδυση;). Θα μιλήσει για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα παραδείγματα (π.χ. ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ) θα εξηγήσει ποιοι ήταν οι εξωγενείς παράγοντες που καθυστέρησαν την προώθηση αυτών των αποκρατικοποιήσεων.

Επίσης, στον δεύτερο άξονα, ο κ. Σαμαράς θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως το έχει δηλώσει και στις ομιλίες του και αναμένεται να αναφερθεί λεπτομερέστερα ως προς το «πότε» και με ποιον τρόπο θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Θα αναφερθεί ακόμα και στο παράδειγμα της προοδευτικής μείωσης του ΕΝΦΙΑ και της μεταφοράς των πόρων αυτού στην τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο την αυτοχρηματοδότησή της και θα αποκωδικοποιήσει αυτό του το σχεδιασμό.

Επιπρόσθετα, ο τρίτος άξονας θα είναι η αναμόρφωση του κοινωνικού κράτους, με τον πρωθυπουργό να αναμένεται να εξηγήσει περαιτέρω τις προτάσεις του για τη βιωσιμότητα του κράτους πρόνοιας, με την παράλληλη μεταρρύθμισή του, ώστε να καθίσταται βιώσιμο. Ένα τέτοιο παράδειγμα, στο οποίο αναμένεται να αναφερθεί ο κ. Σαμαράς, είναι επί παραδείγματι η αναμόρφωση του τρόπου χορήγησης του ΕΚΑΣ.

Τέλος, από τη στιγμή που το πρόγραμμα αυτό θα ανακοινωθεί και επισήμως, αναμένεται να αποτελέσει το βασικό όπλο του Αντώνη Σαμαρά στην προεκλογική του ρητορική. Η στρατηγική του φόβου θα υποχωρήσει, καθώς έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το επιτελείο της ΝΔ, η συσπείρωση έχει ανέβει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, στην περιοχή του 80% και είναι συνεπώς απαραίτητη μια στροφή σε επίπεδο ρητορικής και φρασεολογίας, ώστε να υπάρξει προσέγγιση με το μεταρρυθμιστικό κέντρο και απορρόφηση ψηφοφόρων και από αυτό το χώρο, με «θετικό» όμως κριτήριο και όχι με βάση τον φόβο. Επ’ αυτού, στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού αποτιμούν θετικά το γεγονός πως γύρω από τη ΝΔ εμφανίζονται να συσπειρώνονται και μετριοπαθείς, κεντρογενείς ψηφοφόροι, οι οποίοι κινούνταν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί πως η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου ανάπτυξης και μεταρρυθμίσεων θα μεταδοθεί σε απευθείας διακαναλική σύνδεση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

The post Εξαγγελίες Σαμαρά με χρονοδιάγραμμα ελαφρύνσεων και παροχών – Νέα στρατηγική appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα