Κουμουτσάκος: «Εγκλωβισμένος στο δίλημμα Μουζάλας ή Καμμένος ο Τσίπρας»

Για «σοβαρό ολίσθημα που συνιστά αλλοίωση της πάγιας εθνικής γραμμής» έκανε λόγο, με αφορμή τη δήλωση Μουζάλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταφέρει στην αυριανή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες την «απολύτως απαράδεκτη εικόνα

και κατάσταση στην Ειδομένη, την εικόνα ντροπής για την Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο και για την Ελλάδα, μίας ακατάλληλης και ανίκανης Ευρώπης».

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ακόμη ότι χρειάζεται μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το ζήτημα, γιατί αλλιώς διαιωνίζεται η κατάσταση μίας χώρας με κλειστά σύνορα στο Βορρά και με ανοικτές ροές από τα ανατολικά. Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι ήταν «απούσα» σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, παρά τη στήριξη που είχε από τη Γερμανία και από την Καγκελάριο Μέρκελ.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση Μουζάλα, τη χαρακτήρισε «σοβαρό ολίσθημα που συνιστά αλλοίωση της πάγιας εθνικής γραμμής» και ανέφερε ότι από χθες η ΝΔ είπε ότι κ. Μουζάλας είχε την υποχρέωση να σκεφθεί την παραίτησή του. Εκείνος αρνήθηκε και τον στήριξε μάλιστα, σύμφωνα με διαρροές από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας. «Η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι επιβεβλημένη και για το ολίσθημα, αλλά και για την κατάσταση στο προσφυγικό», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και προσέθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένος σε ένα δίλημμα: ή Μουζάλας ή Καμμένος».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δίνει την πλήρη στήριξή του στην Κυπριακή Δημοκρατία στο θέμα της διαπραγμάτευσης Τουρκίας-ΕΕ για το προσφυγικό.

The post Κουμουτσάκος: «Εγκλωβισμένος στο δίλημμα Μουζάλας ή Καμμένος ο Τσίπρας» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα