Κουέντιν Ταραντίνο: Ο Μπάτμαν δεν έχει ενδιαφέρον σαν χαρακτήρας

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για την επιλογή ταινιών όπως το «Lone Ranger», αλλά δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για την εμμονή του κόσμου με χαρακτήρες σαν τον Μπάτμαν.

Όπως διαβάζουμε στο cinemag.gr, η Ανθή Νταουσάνη αναφέρει μια συνέντευξη του διάσημου σκηνοθέτη στην έντυπη έκδοση του γαλλικού περιοδικού Les Inrockuptibles, κάνοντας μια σύντομη ανάλυση γιατί του άρεσε η ταινία του Βερμπίνσκι και γιατί ενοχλήθηκε που η Αμερική γύρισε την πλάτη

της σε μια τέτοια ιστορία, που διέθετε μερικές κατά τη γνώμη του από τις καλύτερες κινηματογραφικές στιγμές της χρονιάς.

«Τα πρώτα 45 λεπτά ήταν τέλεια» αποφάνθηκε ο σκηνοθέτης. «Τα υπόλοιπα ήταν κάπως υπνωτιστικά. Δεν ήταν καλή ιδέα να χωρίσει τους κακούς σε ομάδες – έφαγε τόση ώρα με αυτά και τελικά δεν ενδιέφεραν κανέναν…. Αλλά μετά πάλι η σκηνή του τρένου. Απίστευτη! Όταν την είδα πραγματικά δεν μπορούσα να βγάλω από το μυαλό μου την απορία: “δηλαδή αυτή είναι η ταινία που όλοι την είπαν σκουπίδι; Σοβαρά τώρα;”» ανέφερε ο Κουέντιν, τονίζοντας και τα κόμικ στοιχεία του φιλμ που τον έκαναν να το αγαπήσει, παρά την πικρή γεύση της σφαγής των Ινδιάνων από τους καουμπόϋδες: «…το να ξαναδούμε τη γενοκτονία των Ινδιάνων δεν το βρήκα επιτυχημένη επιλογή σε μια διασκεδαστική ταινία σαν αυτή. Μου χάλασε λίγο την ατμόσφαιρα. Το βρήκα άσχημο».

Ο Ταραντίνο διαχώρισε με αυτό τον τρόπο το ύφος και την παράδοση του «Lone Ranger» από το δικό του «Django» που είχε με τη σειρά του κατηγορηθεί για τη σκληρή βία των σκηνών του.

Ωστόσο είπε και την άποψη του για την επιλογή του Μπεν Άφλεκ για το Μπάτμαν.

«Για μένα ο Μπάτμαν δεν έχει ενδιαφέρον σαν χαρακτήρας όποιος ηθοποιός κι αν τον υποδύεται. Δεν υπάρχουν πολλά να κάνεις. Ο Μάικλ Κίτον το έκανε καλύτερα κι εύχομαι καλή τύχη στο Μπεν Άφλεκ. Αλλά να σου πω ποιος θα ήταν φοβερός Μπάτμαν; Ο Άλεκ Μπάλντουιν στη δεκαετία του `80».

Keywords
Τυχαία Θέματα