Δένδιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απομονώσει τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του

Τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόχαστρό του ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας ο οποίος κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να απομονώσει τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στα ΝΕΑ ο κ. Δένδιας τόνισε πως:ν «Έχω πει επανειλημμένα ότι υπάρχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακραία στοιχεία. Και έχω καλέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τα απομονώσει και να τα αποβάλει. Αν με ρωτάτε όμως αν είμαι έτοιμος

να δεχθώ ότι όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολό του, είναι "άκρο", αυτό αξιωματικά δεν μπορεί να το δεχθεί κάποιος. Ειδικά αν συνυπολογίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει την ψήφο του 27% του ελληνικού λαού...».

«Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον τόπο, για την κοινωνία, αλλά και για τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που υπάρχουν στο εσωτερικό του», δηλώνει μετά τις αιχμές Σαμαρά σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «διάκριση καλής και κακής βίας».

Απαντώντας στην ερώτηση αν παρακολουθούνται τα τηλέφωνα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ερώτημα το οποίο θέτει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε: «Καμία υπηρεσία αυτού του υπουργείου δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται θεσμικά να παρακολουθεί πολιτικό κόμμα, βουλευτές ή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ένα κομμάτι του πολιτικού κόσμου της χώρας βρίσκεται σε αμηχανία όταν βλέπει τη ΝΔ να πρωτοπορεί στην καταπολέμηση αυτού του νεοναζιστικού φαινομένου. Κάτι που γίνεται στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε στενή δημοσκοπική λογική και νομίζει ότι θα έχει εκλογικά οφέλη. Δεν μπαίνει στη λογική παροχής εθνικής υπηρεσίας αλλά και ευρύτερης καταδίκης ακραίων και απαράδεκτων αντιλήψεων», απάντησε ο κ. Δένδιας στην ερώτηση γιατί δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου για το πώς πρέπει η Χρυσή Αυγή να αντιμετωπιστεί στη Βουλή.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε τα εξής: «Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπήρχε καθαρή εικόνα ότι πίσω από τον φυσικό αυτουργό και τον πιθανό ηθικό αυτουργό υπήρχε μια ολόκληρη οργάνωση. Η σχέση μπορούσε να αποδειχθεί. Η ειδοποιός διαφορά στη δολοφονία του Φύσσα είναι ότι δεν υπήρχε καμιά προηγούμενη συνάφεια θύτη και θύματος. Υπήρξε μια διαφωνία στο καφενείο. Αλλά σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα καφενεία της χώρας, είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο είτε μιλάμε για πολιτική, υπάρχουν διαφωνίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο ένας από τους διαφωνούντες βγήκε ξαφνικά έξω, πήρε ένα τηλέφωνο και μια ολόκληρη ομάδα κρούσης ήρθε, και ένας από αυτούς εν ψυχρώ δολοφόνησε τον Φύσσα. Ποτέ δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για τέσσερις - πέντε ανθρώπους, δέκα, είκοσι, τριάντα, που αυθορμήτως οργισμένοι ήρθαν. Αλλά για ανθρώπους που ήταν έτοιμοι, ειδοποιήθηκαν, κατέβηκαν και δολοφόνησαν».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα