Κόντρα Άδωνι – Στρατούλη στη Βουλή: Οι Συριζαίοι είστε το χειρότερο είδος πολιτικών καιροσκόπων [βίντεο]

20:28 6/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Την οργή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη προκάλεσε στη Βουλή το σχόλιο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη ότι: «οι Συριζαίοι είναι το χειρότερο είδος πολιτικών καιροσκόπων».

Τότε ο κ. Στρατούλης είπε:

«Το λέτε εσείς αυτό, κύριε υπουργέ; Θα σηκώσω το γάντι, αλλά θα το σηκώσω

πολιτικά, γιατί προσωπικές επιθέσεις, με ξέρετε χρόνια, δεν κάνω. Να βγάλουμε δηλώσεις σας προχθεσινές, παραπροχθεσινές, που λέτε ότι ο Σαμαράς εφαρμόζοντας το μνημόνιο και κάνοντας την κωλοτούμπα που έκανε, είναι ο σωτήρας της χώρας;

Στις 22 Οκτώβρη του 2013, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σας είχα ακούσει ο ίδιος, είχατε πει σε κάποιο άτομο με αναπηρία που σας ρωτούσε, ότι ντρέπεστε σαν υπουργός για την κατάσταση των Α.Με.Α και είχατε πει πως αναλαμβάνετε σαν κυβέρνηση την ευθύνη και ότι ζητάτε και συγγνώμη. Λέγατε τότε αλήθεια ή σήμερα;»

Δείτε το βίντεο:

Η κόντρα του υπουργού όμως με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν σταμάτησε εκεί. Συνεχίστηκε με αφορμή τα λεγόμενα της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία απευθυνόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη είπε:

«Συμμετείχατε στην επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ παρότι είχατε σύγκρουση συμφερόντων λόγω εγγραφής της συζύγου σας ως συνδεδεμένο πρόσωπο,σε άλλο πρόσωπο το οποίο εμφανίζεται να κατέχει και ράβδους χρυσού.

Το λέω γιατί αυτή η επιλεκτική ευαισθησία μάλλον καταδεικνύει ποιοι είναι οι πολιτικοί καιροσκόποι και ποιοι είναι οι πολιτικοί υποκριτές. Ο πανικός σας είναι κατανοητός.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης:

«Θα προσπεράσω γρήγορα το γεγονός ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε δέκα λεπτά και δεν είπε τίποτα απολύτως για το νομοσχέδιο. Αυτό είναι σύνηθες. Είναι πολύ άτιμο πράγμα να επαναλαμβάνετε τις ίδιες αισχρές κατηγορίες. Για τη δική μου σύζυγο, πράγμα που λέτε για πολλοστή φορά ενώ ξέρετε πόσο ψευδές είναι, η Επιτροπή απεφάνθη δια πλειοψηφίας ότι δεν έχω σύγκρουση συμφερόντων.

Δυστυχώς ο χαρακτήρας σας προδίδει τις πραγματικές σας προθέσεις, που ονειρεύεστε να είστε κάποιου είδους εθνικός εισαγγελεύς. Όποιος σας γνωρίσει θα καταλάβει τι θα πάθαινε αυτή η χώρα αν ποτέ άτομο σας εσάς έπαιρνε εξουσία.

Είστε ο Καρυπίδης της Βουλής και προβλέπω να πηγαίνετε να τον υποστηρίζετε».

Με επίθεση στη Νάντια Βαλαβάνη για το προσωπικό της «πόθεν έσχες» και τις καταθέσεις της σε λίρες Αγγλίας, απάντησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στις αιτιάσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για κατατεθειμένη τροπολογία, με την οποία το Δημόσιο δύναται να αναλαμβάνει την αποζημίωση επενδυτών «για πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του, όπως ορίζονται στην εκάστοτε οικεία σύμβαση».

Η κ. Βαλαβάνη ζήτησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία:

«Η πρωτοφανής αυτή πρόβλεψη, θα καθιστά το Δημόσιο - και μάλιστα εθελοντικά - δικαστικά υπόλογο με την παραμικρή αφορμή σε οποιοδήποτε κερδοσκοπικό fund ή πολυεθνική, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να αρχίσουν να προβάλλουν αξιώσεις αποζημίωσης» ανέφερε η βουλευτής.

«Γνωρίζουμε τι λυσσασμένους δικαστικούς αγώνες δίνουν στα διεθνή δικαστήρια τα διάφορα διεθνή funds, ενάντια σε κυβερνήσεις που επιχειρούν να αμφισβητήσουν τις θέσεις ασφυκτικής κυριαρχίας τους στην οικονομία της χώρας τους, που έχουν κατακτήσει χάρη στην πολιτική ξεπουλήματός της μέσω ιδιωτικοποιήσεων προηγούμενων νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων.

Για μας, είναι φανερό ότι νομοθετώντας έτσι, η κυβέρνηση δεν περιορίζεται να στριμώξει μόνο τον εαυτό της, αλλά φροντίζει και για το μέλλον, για οποιαδήποτε αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς, αποφασισμένη να απαλλαγεί από τα Μνημόνια...» ανέφερε η κ. Βαλαβάνη.

«Μιας και είπατε για τα δικαστήρια και τέτοια - διάβασα το πόθεν έσχες σας. Αν θυμάμαι καλά είχατε 1 εκατομμύριο λίρες. Να τα χαίρεστε» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

«Με την τραπεζική ένωση που κάνει τώρα η Ε.Ε., θα μπορείτε με ασφάλεια να μεταφέρετε τις λίρες σας σε ευρώ, να ενισχύσετε και την ευρωπαϊκή ή και την ελληνική οικονομία, αντί να έχετε τις λίρες Αγγλίας εκεί και να μας μιλάτε εδώ για τους κινδύνους της ελληνικής οικονομίας. Πριν ανεβείτε στο βήμα και αρχίσετε να μιλάτε για δικαστήρια, να είστε πολύ προσεκτική. Έχουμε κι εμείς στόμα» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

- «Η κυβέρνηση υποχρεώνει το Δημόσιο να συνυπογράφει τις συμβάσεις παραχώρησης του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε τα διεθνή funds να στέλνουν από αύριο το Δημόσιο στα δικαστήρια εκβιάζοντας την Πολεοδομία και την Αρχαιολογία. Ο κος Γεωργιάδης γνωρίζει ακριβώς τι σημαίνει η τροπολογία αυτή - και γι' αυτό εκτραχύνεται» επανήλθε η Νάντια Βαλαβάνη.

«Δεν έχω ούτε ένα εκατομμύριο λίρες, ούτε ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν έχω λόγο να ντρέπομαι επειδή μετά από δέκα χρόνια έσωσα το 2005 ένα υπερχρεωμένο ξενοδοχείο του πατέρα μου και δήλωσα στην Εφορία το ποσόν» δήλωσε η βουλευτής.

Μετά την ανταπάντηση της κας Βαλαβάνη, το λόγο έλαβε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μεταξύ άλλων, επανέλαβε τις αιτιάσεις της για τη συμμετοχή στη λίστα Λαγκάρντ, του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, με λογαριασμό 5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Είναι πολύ άτιμο πράγμα, να επαναλαμβάνετε τις ίδιες αισχρές κατηγορίες για απόντες» ανταπάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Τα λεφτά δεν ήταν του κου Παπασταύρου, αλλά του κου Μιονί, λόγω προβλημάτων υγείας του τελευταίου. Όταν ξεπεράστηκε το πρόβλημα υγείας του, το ποσόν επιστράφηκε».

«Προσπαθήσατε να παρασύρετε το Σώμα, εν είδει Καρυπίδη της Βουλής. Προβλέπω να πηγαίνετε να τον υπερασπίζεστε αναφανδόν, με τον σφοδρό αντισημιτισμό που εκφράζετε για τον κο Μιονί» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα