Κολλημένο στο Ελ. Βενιζέλος αεροσκάφος που μεταφέρει τον ΥΠΕΞ του Άσαντ

Εδώ και λίγες ώρες αεροσκάφος που μεταφέρει τον Σύριο υπουργό Εξωτερικών και στενό συνεργάτη του Μπασάρ Αλ Άσαντ, Φαϊσάλ Μοκντάντ, βρίσκεται καθηλωμένο στο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεν του επιτρέπεται ο ανεφοδιασμός, εξαιτίας του εμπάργκο στο συριακό καθεστώς.

Το θέμα έγινε γνωστό από το ΥΠΕΞ της Ελλάδας με ξένα μέσα να το επικοινωνούν με

αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μικρός πανικός. Το συριακό αεροπλάνο τύπου Τουπόλεφ προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος για ανεφοδιασμό και όπως αναφέρει το sigmalive οι πιλότοι δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης προηγουμένως ούτε και είχαν ενημερωθεί οι αρχές του αεροδρομίου για την επικείμενη προσγείωση του αεροσκάφους.

Το εμπάργκο όμως που έχει επιβληθεί από τη διεθνή κοινότητα επιβάλλει πρώτα τη διαδικασία ελέγχου του αεροσκάφους από τις ελληνικές Αρχές και μετά την περαίωσή της, το αεροσκάφος θα ανεφοδιαστεί και θα αναχωρήσει για τον προορισμό του.

Το αεροπλάνο μεταφέρει τη διπλωματική αποστολή της Συρίας στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη χώρα, στη Γενεύη, με 26 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών του Άσαντ Φαϊσάλ Μοκντάντ και ο επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμάντ Αρνούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα