Κοκκίνισε η Καλιφόρνια: Καβούρια βγήκαν στη στεριά και πιάσαν τις ξαπλώστρες [βίντεο]

Η Καλιφόρνια είναι μία από τις περιοχές του κόσμου που σπανίως βιώνει χαμηλές θερμοκρασίες. Συνήθως κινείται λίγο πάνω από τους 20 βαθμούς όταν ο καιρός χαλάει και πιάνει 40άρια τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτή την περίοδο η θερμοκρασία δεν έχει πιάσει ταβάνι ακόμα και ήδη μία από τις ακτές της έχει γεμίσει. Όχι όμως από ανθρώπους, αλλά από πολύ ιδιαίτερους επισκέπτες.

Η παραλία China Cove στην Καλιφόρνια κοκκίνισε

για τα καλά. Πάνω από δέκα χιλιάδες καβούρια ξεβράστηκαν από το κύμα και λιάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Δεν είναι νεκρά. Έχουν καταλάβει την ακροθαλασσιά και κινούνται κανονικά. Όχι για πολύ βέβαια, αφού μετά από λίγα λεπτά πεθαίνουν.

Για την ακρίβεια αν τα δεις μοιάζουν πιο πολύ με καραβίδες, αλλά είναι κόκκινα καβούρια τόνου και σε ποσότητες που θα μπορούσαν όλοι οι Καλιφορνέζοι να στήσουν ένα crab barbeque και να φάνε του σκασμού. Η επιστημονική εξήγηση της εμφάνισης τους οφείλεται σε έναν υποθαλάσσιο Ελ Νίνιο και συνήθως είναι ένδειξη για στρόβιλους.

The post Κοκκίνισε η Καλιφόρνια: Καβούρια βγήκαν στη στεριά και πιάσαν τις ξαπλώστρες [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα