Κλάιν μάιν – Ο Αλέξης ξέρει μόνο μία Ναόμι (Κείμενο υποστήριξης)

Είστε σε μια παρέα, χαλαροί και συζητάτε… Ξαφνικά, ακούγεται το όνομα “Ναόμι”. Που πηγαίνει το μυαλό όλων; Στην Κάμπελ, φυσικά, το πιο επιτυχημένο μοντέλο των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Είναι μια παρέα αριστερών, χαλαρή επίσης… Ξαφνικά, ακούγεται το όνομα “Ναόμι”. Που πηγαίνει το μυαλό όλων; Στην Κάμπελ, επίσης; Ω ναι!

Από τον Ινστρούκτορα

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας, στο Ζάγκρεμπ, αναφέρθηκε στη… Ναόμι Κάμπελ, όλοι συμφώνησαν. Ακόμη και ο Ζίζεκ. Το περιστατικό

αποδεικνύει πως το 43χρονο καλλίγραμμο μοντέλο είναι υπερκομματικό, πέρα από κόκκινες γραμμές, μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια.

Κάποιοι λένε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εννοούσε τη Ναόμι Κλάιν, ακτιβίστρια δημοσιογράφο και συγγραφέα του βιβλίου “Το δόγμα του σοκ”. Αλλά και πάλι….

Η δύναμη της ομορφιάς αποδεικνύεται θριαμβικά, καθώς είτε οπαδός του Φρίντμαν είσαι, είτε σταλινικός αριστερός, όταν ξεκινάς να πεις “Ναόμι”, εκ των πραγμάτων, τελειώνεις με “Κάμπελ”.

Άλλωστε, δεν είναι λίγα και τα “σοκ” που μας έχει προσφέρει η γαζέλα της παγκόσμιας μόδας, μέσα από φωτογραφήσεις που κόβουν την ανάσα και αναδεικνύοντας το “ατελείωτο” των ποδιών της και τη συμμετρικότητα των καμπυλών της.

Και ο Αλέξης αποδεικνύει με το στιγμιαίο λάθος του, πως όσο μεγαλώνει, ωριμάζει. Φεύγει από το μετερίζι μιας αριστεράς των αναχωμάτων και γίνεται πιο κεντρώος, πιο φιλοσοφημένος. Γίνεται πιο αρσενικός και τα standards του αλλάζουν. Όχι πια αμπέχονα, ζήτω οι αποτριχώσεις, καμία θέση στα αριστερά γυναικεία στερεότυπα των προηγουμένων δεκαετιών!

Φυσικά και οι πολέμιοι του θα γελάσουν ειρωνικά. Μα να του έρθει στο μυαλό το κορίτσι σύμβολο του καπιταλισμού. Αυτή που δέχθηκε ως δώρο τα λεγόμενα “ματωμένα διαμάντια”; Αυτή που “βασανίζει” τους βοηθούς της και που είναι αρραβωνιασμένη με Ρώσο κροίσο;

Αυτό αποτελεί “στείρα ρητορική”. Ο Αλέξης αλλάζει και αυτό τους πειράζει.

Η μόνη που μπορεί να του ασκήσει κριτική -και το τοποθετώ κομψά- είναι η Περιστέρα. Μιας και έμαθε τι υπάρχει στο μυαλό του συζύγου της, όταν ακούει το όνομα “Ναόμι”. Καμία Κλάιν!

Keywords
Τυχαία Θέματα