Κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο σε ΕΜΠ και Πανεπιστήμιο Αθηνών λόγω των απεργιών

Την ένατη εβδομάδα απεργιών αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των δύο ιδρυμάτων με αποτέλεσμα να διακυβεύεται το χειμερινό εξάμηνο.

Η απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Αθηνών να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις για ένατη συνεχή εβδομάδα από την ερχόμενη Δευτέρα εξαντλεί τα περιθώρια ολοκλήρωσης του χειμερινού εξαμήνου, δεδομένου ότι απαιτούνται κατ’ ελάχιστο 13 εβδομάδες διδασκαλίας.

Σύμφωνα

με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» οι διοικητικοί υπάλληλοι περιμένουν τις εξελίξεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας επί των προσφυγών που κατέθεσαν οι ηγεσίες των οκτώ ΑΕΙ για ακύρωση και αναστολή εφαρμογής της υπουργικής απόφασης της διαθεσιμότητας. Κατά της διαδικασίας θα προσφύγουν και οι 1.349 διοικητικοί μόλις δοθεί η λίστα με τα τελικά ονόματα.

Στην ίδια λογική κινούνται και οι υπάλληλοι του ΕΜΠ, με τον πρώην πρύτανη Κωνσταντίνος Μουτζούρης να δηλώνει πως «κρισιμότατοι τομείς του ΕΜΠ, όπως η υπηρεσία φύλαξης, η Βιβλιοθήκη, το Κέντρο Δικτύων, εργαστήρια, γραμματείες απογυμνώνονται από προσωπικό έως και πλήρως. Το ΕΜΠ, πέραν της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και κοινωνικής δραστηριότητάς του, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και αποδοτικότερα αναπτυξιακά «εργαλεία» της χώρας. Πρόσφατες αξιολογήσεις έδειξαν ότι κάθε ευρώ τοποθετούμενο από το κράτος στο Ιδρυμα αποδίδει στην κοινωνία 3 έως 5 ευρώ. Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει έντονη την αίσθηση μιας σκοπούμενης επιλογής βασιζόμενης σε μία αμφισβητούμενη έκθεση αξιολογήσεως των δομών των ΑΕΙ».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα