Κεμπάπ και ξερό ψωμί – Πού θα βρεις το νοστιμότερο κεμπάπ στην Αθήνα

Αν πεις ότι μόνο και μόνο στην ιδέα ενός λαχταριστού ζουμερού κεμπάπ, με πιτούλες, ντοματούλα και κρεμμυδάκι, δεν σου τρέχουν τα σάλια είσαι μέγας ψεύτης. Είναι αδύνατον να αντισταθείς σε αυτό το μοναδικό μείγμα γεύσεων και αρωμάτων. Αρκεί, βέβαια, να ξέρεις να βρεις το καλό κεμπάπ και να μην συμβιβαστείς με κάτι μέτριο.

Όπου κι αν είσαι, σίγουρα κάπου κοντά θα υπάρχει ένα καλό κεμπαπτζίδικο. Ακόμα κι αν δεν ξέρεις, ρώτα κάποιον. Μια φορά αρκεί για τον ουρανίσκο να θυμάται πού βρήκε την τελειότητα, οπότε αυτός που θα ρωτήσεις θα ξέρει να σε στείλει

κάπου καλά. Διαφορετικά, εδώ θα βρεις μερικές μόνο προτάσεις. Έτσι, να τις έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου για ώρα «ανάγκης».

Αν είσαι στα Νότια Προάστια και ρωτήσεις πού θα βρεις καλό κεμπάπ, η απάντηση είναι «Κυρ-Αρίστος». Το πρώτο κατάστημα άνοιξε στο Παλαιό Φάληρο και πρόσφατα άνοιξε και στην Γλυφάδα. Το κεμπάπ του είναι αξεπέραστο. Αν έχεις φάει το αυθεντικό στην Κωνσταντινούπολη ή κάπου προς τα εκεί, θα σε εκπλήξει η ομοιότητα. Θα μαγευτείς από τις αυθεντικές πικάντικες συνταγές, τη γεύση του κεμπάπ. Μην τσιγκουνευτείς στην παραγγελία. Είναι τόσο νόστιμα που ποτέ δεν είναι αρκετά. Δοκίμασε επίσης πατάτες με αυγά, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, τυλιχτά με παστουρμά, τυροκαυτερή και το ασύλληπτο γιαούρτι με μυρωδικά. Εγγύηση.


Στη Γλυφάδα έχεις και την επιλογή «Ο Σέρκος και τα 4 αστέρια». Ένα από τα πιο παραδοσιακά εστιατόρια των νοτίων προαστίων, με άρωμα Ανατολής και γεύσεις που σε ταξιδεύουν. Τα κρεατικά του δεν είναι από αυτά της «σειράς» που θα βρεις στα ψητοπωλεία. Δοκίμασε γύρο ντονέρ και αυθεντικό χουνκιάρ μπεγεντί και θα καταλάβεις. Εξαιρετική εξυπηρέτηση, έντονα στοιχεία παράδοσης, μοναδικές γεύσεις και πεντανόστιμο κεμπάπ. Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου με το σις, το ντονέρ, το γιαουρτλού με την ωραία κόκκινη σάλτσα ή την «κασεράτα» με κασέρι και πιτούλες «λαβάς» που ψήνονται στον ξυλόφουρνο.


Προς Χαλάνδρι μεριά, θα βρεις το Kebab. Μια μπουκιά από το κεμπάπ του και θα γεμίσεις με αρώματα Ανατολής. Συνόδευσέ το με τις λαχταριστές πιτούλες που πλάθονται και ψήνονται στα κάρβουνα. Ο συνδυασμός τους δε με την σαλτσούλα που μοσχοβολά πιπεριά και το γιαούρτι, αποτελούν τον νούμερο 1 πειρασμό και εθισμό της πόλης.

Αν είσαι στο κέντρο, ανηφόρισε προς την Πλατεία Εξαρχείων. Εκεί θα δεις το Κεμπάπ Σάββας. Μην το σκεφτείς καν και μπες μέσα. Το ντονέρ κεμπάπ του Σάββα, από μοσχαρίσιο κιμά, είναι από τα καλύτερα του λεκανοπεδίου. Η ντομάτα, το κρεμμύδι και το τζατζίκι προσφέρουν τις γνωστές δροσερές τους γεύσεις. Αν σου αρέσει ζήτα και έξτρα χούμους. Αξίζει να δοκιμάσεις και την κόκκινη σάλτσα. Γλυκιά, με τα μπαχαρικά σε τέλεια αναλογία, για να σε ικανοποιήσει ακόμα κι αν δεν είσαι φίλος των καυτερών.

Και βέβαια στο Μοναστηράκι, που έχει καθιερωθεί ναός του κεμπάπ, διάλεξε ανάμεσα στον Θανάση και τον Σάββα. Στον Θανάση θα φας το κεμπάπ σου παραδοσιακό, με τραγανό κρεμμυδάκι, μαϊντανό, μπούκοβο και ντοματούλα ψημένη στα κάρβουνα. Βαρύ, ζουμερό και στιβαρό, με μπόλικα μπαχαρικά. Στον Σάββα, πέρα από το ωραιότατο κεμπάπ του, θα απολαύσεις και το καλαμάκι του. Χωρίς λίπος, μεγαλούτσικες μπουκίτσες γεμάτες γεύση, ζουμερό και ακαταμάχητο. Μην χάσεις και την κλασική πίτα με το μετρημένο λαδάκι της, κομμένη στα τέσσερα, για συνοδευτικό.

The post Κεμπάπ και ξερό ψωμί – Πού θα βρεις το νοστιμότερο κεμπάπ στην Αθήνα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα