Καταργείται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης το 2016

06:29 9/9/2014 - Πηγή: KoolNews

Με στόχο να καταργηθεί έως το τέλος του 2016 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ξεκινά την σταδιακή μείωση του κατά 30% από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και με άμεσο προγραμματισμό την περαιτέρω μείωση του μέχρι τέλος του 2015 κατά 20% επιπλέον.

Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά

και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού, Χρήστου Σταϊκούρα.

Αγώνας δρόμου για την ρύθμιση του ΕΝΦΙΑ

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση θέλει έως την Τετάρτη να έχει κατατεθεί η ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ καθώς στενεύουν ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια για την ανάρτηση των νέων εκκαθαριστικών και την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Όσον αφορά στη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ο στόχος είναι η μείωση των 12 λεπτών να γίνει αισθητή στην τσέπη των καταναλωτών αν και παράγοντες της αγοράς καυσίμων εκτιμούν, πάντως, ότι η μείωση στην τελική τιμή θα είναι 7 με 10 λεπτά το λίτρο.

Κι ενώ το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο στο άτυπο Eurogroup της Παρασκευής άλλο ένα στοίχημα για το οικονομικό επιτελείο είναι να υπάρξουν και άλλες ελαφρύνσεις ώστε στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές να ενισχυθούν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για να επιτευχθεί συμφωνία στο πακέτο φοροελαφρύνσεων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

Μέσα στο Νοέμβριο μάλιστα η κυβέρνηση θέλει να ανακοινώσει και το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων με ορίζοντα το 2021(Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης θα κρίνει και τον ρυθμό μείωσης της έκτακτης εισφοράς, η έκταση της μείωσης στον ΕΝΦΙΑ και ο ρυθμός μείωσης του ανώτατου συντελεστή φυσικών προσώπων από το 42% στο 32%, ο ρυθμός μείωσης του συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 15%, η μείωση του συντελεστών του ΦΠΑ. Στο πεδίο της διαπραγμάτευσης θα κριθούν και οι βελτιώσεις στις ρυθμίσεις οφειλών.

The post Καταργείται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης το 2016 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα