Κάρολος: Φυσικά και ανυπομονώ να γίνω παππούς!

Για «θαυμάσια νέα» έκανε λόγο ο πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου μόλις ενημερώθηκε πως η Κέιτ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και επέστρεψε στο Παλάτι του Κένσιγκτον μαζί με τον Γουίλιαμ.

«Είναι υπέροχη σκέψη να ξέρεις ότι θα γίνεις παππούς, ειδικά τώρα που είναι και η ηλικία μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που η νύφη μου πηγαίνει όλο και καλύτερα. Δόξα τω Θεώ» είπε ο Κάρολος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. Μάλιστα ήταν σε τόσο καλή διάθεση που αναφέρθηκε στη φάρσα των Αυστραλιανών DJ που πήραν στο νοσοκομείο King Edward VII παριστάνοντας τους υπεύθυνους των ανακτόρων και κατάφεραν να ξεγελάσουν μια νοσοκόμα.

«Πως ξέρετε ότι δεν είμαι ραδιοφωνικός παραγωγός;» είπε γελώντας στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα σήμερα η δούκισα του Κέιμπριτζ βγήκε από το νοσοκομείο στο οποίο είχε μπει εσπευσμένατη Δευτέρα όταν διαπιστώθηκε πως έπασχε από «υπερέμεση κύησης» μία διαταραχή με συμπτώματα όμοια με της πρωινής ναυτίας, αλλά πολύ πιο έντονα. Δηλαδή οι έμετοι είναι τόσοι έντονοι και συχνοί -περίπου 30 την ημέρα- που δεν τις επιτρέπουν να λάβει τροφή ή νερό. Η διαταραχή πλήττει το 2% των γυναικών και κυρίως αυτές που περιμένουν δίδυμα ή τρίδυμα.

Καθώς δεν μπορεί να φάει, η Κέιτ παίρνει τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία με ορό ενώ λαμβάνει τα φάρμακα ενδοφλέβια. Οι γιατροί σημείωσαν πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και πως τα συμπτώματα βελτιώνονται περίπου στη 13η εβδομάδα της κύησης.

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες της Κοινοπολιτείας έφεραν προς ψήφιση νομοσχέδιο που ανατρέπει τους παλαιούς κανόνες διαδοχής και έτσι το πρώτο παιδί του  Γουίλιαμ και της Κέιτ θα φορέσει το στέμμα ανεξάρτητα από το φύλο του.

Keywords