Καρκινοπαθείς στην αναμονή – Κλείνουν ραντεβού από τώρα για τον Οκτώβριο του 2014!

Μεγάλη αναμονή για την έναρξη θεραπείας σε καρκινοπαθείς καταγράφεται στα ειδικά ογκολογικά τμήματα το ΕΣΥ, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς.

H κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς στα περισσότερα τμήματα Πυρηνικής Ιατρικής και τμήματα Ακτινοθεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων (π.χ «Ευαγγελισμός», «Άγιοι Ανάργυροι», «Αλεξάνδρα», «Αττικόν», «Παπαγεωργίου»), η αναμονή φτάνει τους δύο μήνες, ενώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τα ραντεβού για θεραπείες ιωδίου σε ασθενείς με νεοπλασίες θυρεοειδούς κλείνονται για τον Οκτώβριο του

2014!

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο ίδιο νοσοκομείο ο χρόνος αναμονής για ραντεβού με καθηγητή Ογκολογίας σε πρωινό ιατρείο παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται, είναι περίπου 3,5 μήνες και με επιμελητή ογκολόγο γιατρό, ένας μήνας!

Η λίστα αναμονής στα τακτικά περιστατικά στον «Άγιο Σάββα» κυμαίνεται από 2,5 έως 3 μήνες ενώ στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του «Αλεξάνδρα» η αναμονή για τη θεραπεία καρκίνου του θυρεοειδούς... μειώθηκε από τους 8-9 μήνες που ήταν έως πρότινος, στους 2,5 μήνες. Τέλος στο τμήμα Ιωδίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, ο χρόνος αναμονής για θεραπεία κυμαίνεται από 4 έως 5 μήνες.

Η αντίστροφη εικόνα κυριαρχεί σε ότι αφορά την έναρξη χημειοθεραπείας η οποία στην πλειονότητα των νοσοκομείων του ΕΣΥ γίνεται χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση - συνήθως η αναμονή είναι επτά ημέρες με μόνη εξαίρεση το «Παπαγεωργίου» όπου μπορεί να φτάσει τις δύο εβδομάδες.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα