Και πού να πάει δηλαδή ο Μέσι;

Για πολλοστή φορά ο Λέο Μέσι δήλωσε χθες στο περιοδικό «France Football» ότι δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από την Μπαρτσελόνα παρά μόνο, ίσως, για να κλείσει την καριέρα του στην Αργεντινή. Στην αγαπημένη του Νιούελς προφανώς, μετά από 6-7 χρόνια και αν... Πόσες διαψεύσεις σεναρίων τη μέρα πρέπει να κάνει ο Αργεντινός, για να σταματήσουν οι χαχόλοι δημοσιογράφοι να γράφουν πόσο «δυσαρεστημένος» είναι στην Ισπανία και πόσο θα «δελεαζόταν» από μια μυθική οικονομική προσφορά;

Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης

Την απάντηση την ξέρουμε. Οι αθλητικογράφοι αδιαφορούν πλήρως

για το τι θα κάνει ο Μέσι (μέχρι τουλάχιστον να τους κάνει μήνυση και να τρέχουν), αρκεί που ξέρουν ότι το όνομά του και μόνο στον τίτλο μιας είδησης, πόσο μάλλον «μεταγραφικής», θα πουλήσει σαν ζεστό καστανάκι. Το μόνο που προσπαθούν -κι αυτό ενίοτε, όχι πάντα- είναι να δώσουν στην φήμη αληθοφάνεια, προσθέτοντας το αλατοπίπερο που ακούει στο όνομα «υψηλή φορολογία», «δυσαρέσκεια» ή ότι άλλο κατεβάζει το ζαβό τους το κεφάλι εκείνη την ώρα.

Αυτό που μονίμως (και εσκεμμένα, φυσικά) τους διαφεύγει, είναι ότι ο Μέσι δεν είχε, δεν έχει και πιθανότατα δεν θα έχει ούτε λόγο, ούτε κίνητρο τόσο ισχυρό που να τον κουνήσει από την Βαρκελώνη. Να μπούμε, ντε και καλά, στη λογική του παραλόγου; Να φύγει ο πρώτος των πρώτων από τους πρώτους και να πάει που ακριβώς;

-Στην Σίτι, ρε φιλαράκι

Ναι, βέβαια. Γιατί του λείπουν λεφτά ή είναι άπληστος ξέρω ‘γω και δεν του φτάνουν τα 18 εκατομμύρια ευρώ που βγάζει το χρόνο από συμβόλαιο και χορηγούς. Να μου πεις τώρα ότι έχει όνειρο να φτάσει στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ ή ότι από μικρό παιδί κοιμόταν με την αφίσα του Σανιά πάνω απ’ το κρεβάτι του, να το συζητήσουμε το θέμα...

-Στην Μπάγερν, ρε μεγάλε

Ναι, ειδικά τώρα που θα φύγει ο Πεπ. Ναι, για το βαυαρικό μεγαλείο, που τόσο κατανοεί και συμμερίζεται. Αλίμονο, κάθε εχέφρων άνθρωπος θα έφευγε από τον ήλιο, τη ζέστη κι ένα μέρος όπου τον καταλαβαίνουν όταν μιλάει για να πάει στο κρύο, τη βροχή και να πρέπει να μάθει και γερμανικά. Χωρίς καυλάντα τώρα, άλλοι θα το έκαναν, ο Μέσι ποτέ. Ίσως μόνο για πλάκα, για μια χρονιά, έτσι για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ σκοραρίσματος σε μία σεζόν απέναντι στις φαιδρές άμυνες της Μπουντεσλίγκα. Αλλά δεν έχει δείξει να ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο.

-Ρεαλάρα, πού αλλού;

Δεν πρέπει να του έχει περάσει ούτε καν από το μυαλό ως φευγαλέα σκέψη. Όπως ο Κριστιάνο αποκλείεται να πάει στην Μπαρτσελόνα, έτσι και ο Μέσι αποκλείεται να μετακομίσει στη Μαδρίτη για προφανείς και ευνόητους λόγους. Κανείς δεν θέλει να καταστρέψει τη ζωή του για μια τρέλα.

-Στην Παρί, που έχει τα μπικικίνια

Αυτή, εκτιμώ, είναι και η ομάδα που ρεαλιστικά θα τον πρεσάρει περισσότερο. Υπάρχει και το δέλεαρ του Παρισιού στη μέση, που μπορεί να γοητεύσει τη σύζυγο, και -φυσικά- ένα αεροπλανοφόρο λεφτά. Αλλά και πάλι, στο επίπεδο που έχει φτάσει, είναι σχεδόν αδύνατο να του δημιουργήσουν στο κεφάλι πρόκληση τέτοια που να είναι ικανή να τον ξεκουνήσει, για να ξεκινήσει από την αρχή να αποδεικνύει αυτό που τόσο εμφατικά έχει ήδη αποδείξει πολλάκις.

Για περιπτώσεις Μάντσεστερ, Τσέλσι, Γιούβε, Μίλαν, Λίβερπουλ, Ίντερ κ.ο.κ. είναι αστείο να συζητάμε καν, νομίζω συμφωνούμε. Όπως συμφωνούμε στο ότι, ρεαλιστικά, ο μοναδικός λόγος για τον οποίον ο Αργεντινός θα σκεφτόταν να εγκαταλείψει την «Μπάρτσα» είναι μια συμφωνία με τον διάβολο η οποία θα προέβλεπε να παίξει κάπου αλλού, με αντάλλαγμα την κατάκτηση του τίτλου που τον καίει πραγματικά: Του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018. Αλλά επειδή αυτά συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια, στην πραγματικότητα ο Μέσι θα παραμείνει στη Βαρκελώνη για όσο καιρό θέλει αυτός.

The post Και πού να πάει δηλαδή ο Μέσι; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα