Και όμως πέρασαν 63 χρόνια – Αυτή είναι η ιστορία των Grand Prix της F1

Ο πρώτος επίσημος αγώνας της Formula 1 έγινε σαν σήμερα πριν από 63 χρόνια στην πίστα του Silverstone, της Βρετανίας και είχε νικητή τον Giuseppe Farina, ο οποίος οδηγούσε μία Alfa Romeo.

Η Βρετανία είναι για πολλούς η… μητέρα των αγώνων αυτοκινήτου και το Silverstone

o τόπος καταγωγής τους. Πριν από 63 χρόνια ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος Formula One series (πρώην Ευρωπαϊκό Grand Prix Motor Racing του 1920 και του 1930) πήρε εκκίνηση στις 13 Μαΐου του 1950 και είχε νικητή τον Giuseppe Farina (Alfa Romeo) ο οποίος κέρδισε με μικρή διαφορά τον Αργεντινό συναθλητή του Juan Manuel Fangio.

Κάτω από τον τύπο «Formula» είναι ένα σύνολο κανόνων και προδιαγραφών όπου τα αυτοκίνητα όλων των συμμετεχόντων πρέπει να πληρούν. Σε ελεύθερη μετάφραση η Formula One ήταν ένας νέος τύπος αγωνιστικών αυτοκινήτων, που συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο κατά τη διάρκεια του 1946.

Μια σειρά από οργανώσεις Grand Prix είχαν θέσει κάποιους κανόνες για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν από τον πόλεμο. Όμως τίποτε δεν επισημοποιήθηκε μέχρι το 1947. Ο πρώτος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος οδηγών πραγματοποιήθηκε στο Silverstone, το 1950 ενώ ο το πρώτο πρωτάθλημα για τους κατασκευαστές ξεκίνησε το 1958.

Στα video που ακολουθούν δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές από την αρχή των Grand Prix ως τις ημέρες μας…

Keywords
Τυχαία Θέματα