Ήρθε το τέλος για τα κουνούπια – «Κοκτέιλ» συσικών ουσιών μας κάνει αόρατους

Αόρατους για τα κουνούπια μπορεί να μας κάνει ένα κοκτέιλ με φυσικές ουσίες του ανθρώπινου σώματος. Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Ούλριχ Μπέρνιερ έκαναν την σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC οι επιστήμονες έκαναν επιτυχημένο πείραμα, ψεκάζοντας ένα χέρι το οποίο αδυνατούσαν να εντοπίσουν τα κουνούπια.

Η ουσία δρα κάνοντας το ανθρώπινο σώμα αόρατο για την όσφρηση των κουνουπιών, μέσω της οποίας μας εντοπίζουν. Πέρα από την αντιμετώπιση των ενοχλητικών τσιμπημάτων της θερινής

περιόδου οι επιστήμονες φιλοδοξούν να περιορίσουν δραστικά τις ασθένειες που οφείλονται στα εν λόγω έντομα. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, τα θύματα της ελονοσίας υπολογίζονται παγκοσμίως σε 600.000 τον χρόνο.

Η δημιουργία του εν λόγω χημικού παρασκευάσματος στηρίζεται στη μελέτη των ουσιών που βρίσκονται σε ανθρώπου που ελκύουν λιγότερο ή περισσότερο τα κουνούπια. Το «κοκτέιλ» λοιπόν ανθρώπινων ουσιών μπορεί να αποδειχθεί ένας χρήσιμος, οικονομικός, άοσμος και κυρίως αποτελεσματικός σύμμαχων ενάντια στον «πονοκέφαλο» και τις ασθένειες των κουνουπιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα