Μιλώντας για… τρίχες! – H νέα τάση των hipsters που εξόντωσε τις εταιρείες ξυραφιών

Είναι μια μόδα που έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και αφορά το στυλ που έχουν υιοθετήσει οι hipsters. Ο λόγος για τα μακριά γένια που δίνουν μια διαφορετική αίγλη στο πρόσωπο του άντρα και τον καθιστούν πιο αρρενωπό και πιο... brutal.

Ωστόσο τον τελευταίο καιρό που έχει βρει ρίζες η τάση αυτή, αρκετές εταιρείες έχουν αρχίσει να τα βάφουν μαύρα και να κλαίνε με... μαύρο δάκρυ, βλέποντας τις πωλήσεις τους να μειώνονται ολοένα και περισσότερο.

Ήδη μια από τις πιο γνωστές εταιρείες παραγωγής, η Gillette κατήγγειλε ότι οι

πωλήσεις έπεσαν κατακόρυφα, ρίχνοντας την ευθύνη στους hipsters. Μάλιστα ακόμη και η εταιρία Energizer ανέφερε ότι είχε μείωση της τάξης του 10% στις πωλήσεις ξυριστικών μηχανών πωλήσεων.

H «μόδα της γενειάδας» και η αποδοχή του αξύριστου look στην εργασία είχαν αρνητικό αντίκτυπο στον κλάδο ξυραφιού, όπως αναφέρει σε ειδική μνεία του και το περιοδικό Bloomberg Businessweek. «Η πτώση ήταν η μεγαλύτερη... που έχουμε δει ποτέ», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της Energizer Γουόρντ Κλάιν, σύμφωνα με δημοσίευση της Wall Street Journal.

Μετά από δεκαετίες αύξησης των πωλήσεων με συνεχείς και ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης νέων τεχνασμάτων και στυλ λεπίδας, φαίνεται ότι πλέον οι κατασκευαστές ξυραφιών πλήττονται με αποτέλεσμα η κρίση να χτυπά τη βιομηχανία παραγωγής τους.

Η ώθηση για καινοτόμες συσκευές ξυρίσματος, ωστόσο, έχει επισημανθεί επιπλέον και ως μια πιθανή αιτία για την πτώση των πωλήσεων. Κάτι βέβαια, που αποτελεί περισσότερο δικαιολογία μιας και η μόδα των hipster ξεπερνά και αυτού του είδους τις σύγχρονες μεθόδους ξυρίσματος. Κοινώς η τάση της μόδας των hipsters έχει βάλει σε μεγάλους μπελάδες τις μέχρι πρότινος μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής καταναλωτικών ειδών.

Keywords
Τυχαία Θέματα