ΗΠΑ και Γερμανία απαντούν στη Ρωσία για λογαριασμό της Τουρκίας

Μετά τις καταγγελίες της Ρωσίας ότι η Άγκυρα συναλλάσσεται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για την παράνομη διακίνηση πετρελαίου, οι ΗΠΑ προχώρησαν σε διάψευση των στοιχείων αυτών.

«Απορρίπτουμε την υπόθεση η τουρκική κυβέρνηση να συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος για να διακινήσει παράνομα πετρέλαιο. Δεν έχουμε δει κανένα στοιχείο που

να στηρίζει αυτές τις κατηγορίες», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τόνισε πως η Τουρκία κάνει βήματα για να βελτιώσει την ασφάλεια στα σύνορά της με την Συρία και συνεργάζεται με διεθνείς εταίρους με στόχο να διακοπεί το παράνομο εμπόριο του Ισλαμικού Κράτους.

Μαχητικά από τη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση από την πλευρά της, εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Τουρκία σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί το μέτωπο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Zaman που επικαλείται δηλώσεις διπλωμάτη που δεν κατονομάζεται.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η υπουργός Αμύνης της Γερμανίας αναμένεται να συνομιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό της, ενώ η Γερμανία έχει ήδη ανακοινώσει πως θα ενισχύσει τις δυνάμεις της κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης, έπειτα από τις φονικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Επιπλέον, η πηγή πρόσθεσε πως το Βερολίνο έχει ήδη αποφασίσει να αναπτύξει μία φρεγάτα, έξι αναγνωριστικά αεροσκάφη και ένα αεροσκάφος εναέριου εφοδιασμού σε βάση που δεν κατονόμασε.

«Είναι απαραίτητη η έγκριση και η συμφωνία με την Τουρκία πριν η Γερμανία αναπτύξει αεροσκάφη στην βάση Ιντσιρλίκ και η τελική απόφαση δεν έχει ληφθεί», δήλωσε.

Επιμένει ο Πούτιν

Το ανελέητο σφυροκόπημα του Πούτιν στην Τουρκία συνεχίζεται. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί τον Ερντογάν και την οικογένειά του ότι κάνουν παράνομο εμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαντιστές καθώς «εμπλέκονται απευθείας σε παράνομη προμήθεια πετρελαίου από εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία» [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

The post ΗΠΑ και Γερμανία απαντούν στη Ρωσία για λογαριασμό της Τουρκίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα