87χρονος κακοποιεί συστηματικά ζώα – Οι αυτόπτες μάρτυρες τον καλύπτουν γιατί τους απειλεί [εικόνες]

Παρά τις ποινές και την κατακραυγή που έχουν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που πιάνονται να κακοποιούν ζώα, φαίνεται πως η κτηνωδία δεν έχει τέλος, καθώς τέτοιου είδους περιστατικά δεν εκλείπουν. Ένας 87χρονος άνδρας το μεσημέρι του Σαββάτου στο χωριό Παλιουρή Ιωαννίνων αφού προσέλκυσε ένα από τα αδέσποτα του χωριού στην αυλή του σπιτιού του, το έπιασε, το έδεσε και ξεκίνησε να το δέρνει μ’ ένα σίδερο στο κεφάλι και το κορμί του.

Τον δράστη κατάφερε να σταματήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα που τον απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία. Τότε εκείνος πήρε το χτυπημένο

ζώο και το πέταξε σ’ ένα χωράφι για να πεθάνει αβοήθητο, ενώ απείλησε τη γειτόνισσα του λέγοντας της ότι αν τον καταγγείλει θα της κάψει το σπίτι και θα την τουφεκίσει!

Όλα αυτά διηγήθηκε στο τηλέφωνο μια ανήλικη κοπέλα –που δήλωσε ότι είναι εγγονή της γυναίκας που σταμάτησε τον δράστη– η οποία ανώνυμα και χωρίς να δώσει κάποιο άλλο στοιχείο για την ταυτότητα της κάλεσε την Θεοδώρα Μπέτση που είναι πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Ιωαννίνων «ANIMAL ACTION» και υπεύθυνη του Καταφύγιου Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων (Κ.Α.Ζ.Ι.) και της υπέδειξε που βρίσκεται πεταμένο αλλά ακόμα ζωντανό το τραυματισμένο σκυλί.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Πράγματι, το μεσημέρι του Σαββάτου η κα Μπέτση βρήκε το ζώο στο σημείο που της υπέδειξε η νεαρή κοπέλα και το μετέφερε στο κτηνιατρείο του Κ.Α.Ζ.Ι. καθώς το σκυλί ξερνούσε αίμα. Η κα Μπέτση, που πήγε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων για να καταθέσει τα όσα της διηγήθηκαν ώστε να γίνει έρευνα αναφορικά με το θέμα, εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι έλαβε δύο ανώνυμα τηλεφωνήματα και κάτοικοι του χωριού αν και της ανέφεραν το όνομα του δράστη δεν της έδωσαν τα στοιχεία τους και όπως της είπαν δεν είναι διατεθειμένοι να καταθέσουν στην Αστυνομία αυτά που είδαν ή γνωρίζουν ώστε αυτός ο σαδιστής υπερήλικας να οδηγηθεί στο δικαστήριο.

Ο σκυλάκος φιλοξενείται στο αναρρωτήριο του Κ.Α.Ζ.Ι. και δείχνει ότι θα τα καταφέρει καθώς έχει όρεξη για τροφή, νερό και χάδια αν και λόγω απουσίας εξειδικευμένων ιατρικών μηχανημάτων εκεί δεν ξέρουμε η εσωτερική αιμορραγία τι ζημιά έχει προκαλέσει στο ζώο.

«Παρά το γεγονός ότι έγκλημα συνέβη στον Δήμο Ζίτσας στον οποίο δεν έχουμε αρμοδιότητα εντούτοις σπεύσαμε για να βοηθήσουμε το ζώο καθώς κανείς από τους κατοίκους δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει, αφού όλοι δηλώνουν ότι φοβούνται την εγκληματική συμπεριφορά του δράστη καθώς μας είπαν ότι συστηματικά σκοτώνει ζώα» τόνισε στο www.zoosos.gr η κα Μπέτση.

Η σιωπή είναι συνενοχή

Εμείς από την πλευρά μας θέτουμε σε αυτούς που δηλώνουν ότι φοβούνται τον δράστη το εξής ερώτημα: Θα τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία αν είχε χτυπήσει, κακοποιήσει το παιδί τους; Η απάντηση είναι απλή, προφανώς και ναι. Απλά γι’ αυτούς ένα ζώο είναι υποδεέστερο είδος και δεν θέλουν να «μπλέξουν» υπερασπιζόμενοι ένα σκυλί, προτιμούν να το κάνουν άλλοι.

Πηγή: zoosos.gr

The post 87χρονος κακοποιεί συστηματικά ζώα – Οι αυτόπτες μάρτυρες τον καλύπτουν γιατί τους απειλεί [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα