Η βουτιά και η απώλεια των αισθήσεων του Μπαουμγκάρτνερ στα 39.000 πόδια [βίντεο]

16:32 1/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Θυμάστε τη βουτιά του Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ στο Διάστημα από τα 39.000 πόδια; Όλος ο κόσμος είχε θαυμάσει το θάρρος του και είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό. Πως όμως το έζησε ο ίδιος; Όχι με λόγια, αλλά με εικόνα τη στιγμή της πτώσης, το νέο βίντεο που δείχνει την πορεία του μέχρι τη Γη είναι εντυπωσιακό.

Πέντε μικροκάμερες που είχαν τοποθετηθεί στο κράνος και τη στολή του Φέλιξ Μπαουγκάρτνερ δείχνουν την πτώση του σε πρώτο πρόσωπο και τους διαλόγους του με τη NASA. Μάλιστα, αποκαλύπτεται για πρώτη φορά ότι παραλίγο

να χάσει και τις αισθήσεις του από τους διαρκείς στροβιλισμούς μέχρι να μπει εντός της ατμόσφαιρας.

«Όταν άρχισα να στροβιλίζομαι εκεί πάνω δεν σκεφτόμουν μόνο ότι μπορεί να πεθάνω, σκεφτόμουν ότι δεν θα καταφέρω να επιτύχω το ρεκόρ για το οποίο προετοιμαζόμουν 7 χρόνια. Φυσικά και φοβόμουν. Φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω και θα χάσω τον έλεγχο», είχε δηλώσει ο Baumgartner.

«Όταν πέφτεις από το διάστημα δεν σε ενδιαφέρει η συλλογή στοιχείων, η έρευνα και η παρατήρηση. Γίνεσαι εντελώς ταπεινός και νιώθεις τελείως μικρός. Απέδειξα πάντως πως ένας άνθρωπος που σπάει το φράγμα του ήχου μπορεί να επιζήσει» πρόσθεσε.

Κι όπως λέει κι ο Φέλιξ «μερικές φορές πρέπει να ανέβεις πολύ ψηλά για να καταλάβεις πόσο μικρός είσαι».

Keywords
Τυχαία Θέματα