Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό SU-24 – Εκτινάχθηκαν και οι δύο πιλότοι

Ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου SU-24 κατερρίφθη στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας. Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας και δεν υπάκουσε στις προειδοποιήσεις. Οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν από το αεροσκάφος αλλά αγνοούνται.

Το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο καταρρίφθηκε στη συρο-τουρκική μεθόριο, έλαβε δέκα προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο και διευκρίνισε ότι δύο τουρκικά F-16S έλαβαν μέρος στην κατάρριψή του.

Από την μεριά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, μετέδωσε το IFAX. Επίσης το υπουργείο Άμυνας τόνισε πως το μαχητικό καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικά πυρά και όχι από τουρκικά F-16, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, ενώ ανακοίνωσε ότι οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά η τύχη τους παραμένει άγνωστη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN turk μετέδωσε, επικαλούμενο τοπικές πηγές ότι ο ένας από τους πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σημειώνει ότι το μαχητικό συνετρίβη στην ορεινή περιοχή της Λατάκιας και δεν είχε αρχικά διευκρινιστεί αν ήταν ρωσικό ή συριακό. Στην περιοχή μαίνονται μάχες μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ, τις οποίες υποστήριζε το αεροσκάφος, και των ανταρτών.

Footage of the warplane downed by the Turkish airforce along #Syria border, allegedly a SU24 pic.twitter.com/tyiOmCzsug https://t.co/ZTDY1GnHn1

— Bojan Pancevski (@bopanc) November 24, 2015

The post Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό SU-24 – Εκτινάχθηκαν και οι δύο πιλότοι appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα