Η συνταγή του Άκη στο σημερινό Πρωινό mou (31/10)

Ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας με σάλτσα λευκής σοκολάτας μαγείρεψε ο Άκης στο σημερινό Πρωινό mou.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνω τα φορμάκια και τα πασπαλίζω με κρυσταλλική ζάχαρη. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μεταλλικά ή πορσελάνινα φορμάκια. Λογικό όμως είναι τα πορσελάνινα να θέλουν λίγο παραπάνω ψήσιμο από τα μεταλλικά γιατί είναι πιο χοντρά. Λιώνω το βούτυρο

με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή μικροκύματα Προσθέτω τα 25 γρ. ζάχαρη, ανακατεύω καλά καλά και μετά προσθέτω και τους κρόκους. Ανακατεύω καλά με σύρμα. Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα και όταν φουσκώσει αρκετά ρίχνω και τα υπόλοιπα 25 γρ ζάχαρη. Συνεχίζω να χτυπάω τη μαρέγκα αλλά δεν θέλω να σφίξει πάρα πολύ. Θυσιάζω το 1/3 της μαρέγκας και το ανακατεύω καλά με το μείγμα της σοκολάτας. Ρίχνω σε όλο το παραπάνω μείγμα την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας. Προσέχω όμως να μην την παρα ανακατέψω και και να "πέσει" το μείγμα μου. Μοιράζω το μείγμα στα φορμάκια. Ψήνω για 10 - 12 λεπτά στους 200 βαθμούς και αναποδογυρίζω στα πιάτα. Για τη σάλτσα βάζω την κρέμα σε μια κατσαρόλα και πριν βράσει αποσύρω από τη φωτιά. Έχω ψιλοκόψει τη σοκολάτα σε ένα μπολ και ρίχνω μέσα την κρέμα. Ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει.

ΤΙΡ: Ας μην ξεχνάμε ότι η μαρέγκα είναι ασπράδι που μέσα του έχουμε βάλει εκατομμύρια μικροσκοπικές φυσαλίδες αέρα. Αν ανακατεύω πολύ τη μαρέγκα λογικό είναι να χαθούν πολλές από τις φυσαλίδες αυτές με αποτέλεσμα να ξεφουσκώσει.

ΥΛΙΚΑ

290 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια NESTLE DESSERT
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. ζάχαρη
4 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους

Για τη σάλτσα

125 ml κρέμα γάλακτος
140 γρ. λευκή κουβερτούρα σε κομματάκια NESTLE DESSERT

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα