Άρωμα Ελλάδας σε μουσεία του Καναδά και των ΗΠΑ

Ένα ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα υπόσχεται η έκθεση που διοργανώνουν το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και το καναδικό Μουσείο Πολιτισμού στην Οτάβα.

Περισσότερα από 500 αρχαία έργα, από 22 δημόσια μουσεία της Ελλάδας, θα εκτεθούν στον Καναδά και στις ΗΠΑ για να πλαισιώσουν την

έκθεση «Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο».

Η έκθεση μία από τις σπουδαιότερες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο εξωτερικό-, θα παρουσιαστεί πρώτα στο καναδικό μουσείο και έπειτα στο Μουσεία Field στο Σικάγο και το μουσείο του National Geographic στην Ουάσινγκτον.

Το κόστος της έκθεσης δεν θα επιβαρύνει την ελληνική πλευρά. Η έκθεση, θα διαρκέσει από τον Δεκέμβριο του 2014 ως τον Σεπτέμβριο του 2016, θα πλαισιώνεται από μοναδικά και αναγνωρίσιμα έργα τέχνης, όπως το μαρμάρινο άγαλμα Κόρης του 6ου αι. πΧ, από το Μουσείο της Ακρόπολης ή η μαρμάρινη κεφαλή του Αλεξάνδρου (μέσα 4ου αιώνα πΧ) από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, καθώς και από νέα ευρήματα που δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά. Αξιοσημείωτο μάλιστα, είναι ότι ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από τα αρχαία έργα βγαίνει για πρώτη φορά εκτός των ελληνικών συνόρων.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα