Η ομάδα ΔΙΑΣ «γκαζώνει» για Χόλιγουντ – Ταινία για τους Έλληνες αστυνομικούς

08:17 8/6/2014 - Πηγή: KoolNews

Η δράση της ομάδας ΔΙΑΣ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους σεναριογράφους του Χόλιγουντ οι οποίοι αναμένεται να κάνουν κινηματογραφική ταινία δράσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, αφορμή του ενδιαφέροντος για την δημιουργία της ταινίας ήταν η άμεση ανταπόκριση και η παρουσία που είχαν αστυνομικοί της υπηρεσίας κατά την διάρκεια ληστείας εις βάρος του Βρετανού σκηνοθέτη Τζόναθαν Ινγκλις, στην Κρήτη,

γεγονός που αποτέλεσε έμπνευση για αυτόν ώστε να δημιουργήσει τη νέα του ταινία με επίκεντρο τη ΔΙΑΣ.

Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2013 δημιουργήθηκε το τρέιλερ της ταινίας με «πρωταγωνιστές» τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ ενώ περιελάμβανε και σκηνές δράσης από τους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά. Επίσης αναφέρεται το κύμα βίας που έχει πλήξει την Ελλάδα και οδήγησε στην δημιουργία της ομάδας ΔΙΑΣ που έχει «άμεση ανταπόκριση και μέγιστη δύναμη», ενώ η ταινία περιγράφεται ως «Η αληθινή ιστορία της πιο επίλεκτης ομάδας της Ευρώπης».

Ο Βρετανός σκηνοθέτης, που έχει δημιουργήσει τις ταινίες «Ironclad», «Minotaur» και «Nailing Vienna», μίλησε μάλιστα με τον απόστρατο στρατηγό Ιωάννη Ραχωβίτσα, δημιουργό της ομάδας ΔΙΑΣ, ώστε να πληροφορηθεί όλα τα απαραίτητα για τους πρωταγωνιστές του. Αν τελικά η ταινία γυριστεί θα προβληθεί το 2015, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα αποζημιωθεί οικονομικά και ένα ποσοστό από τα χρήματα θα καταλήξει στην ενίσχυση της συγκεκριμένης ομάδας.

Ο τίτλος της ταινίας; Προβλέψιμος: DIAS …

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα