Η Μόσχα λέει «μπράβο» και υπόσχεται φορολογικές ελαφρύνσεις στην Κριμαία

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι η Μόσχα ενδέχεται να προσφέρει ειδικό φορολογικό καθεστώς στην περιφέρεια της Κριμαίας στη νότια Ουκρανία, η οποία ψήφισε στη συντριπτική της πλειοψηφία υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες.

«Αναμφίβολα, η πιθανή ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία

θα έχει μια πολύ σοβαρή επίδραση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Σατάλοφ σε τοπικό επιχειρηματικό συνέδριο.

«Δεν αποκλείω ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς (κατά την μεταβατική περίοδο της Κριμαίας)», πρόσθεσε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Το «μπράβο» της Μόσχας

Την ίδια ώρα τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης χαιρετίζουν σχεδόν όλα την επιλογή των κατοίκων της Κριμαίας να αποσχισθούν από την Ουκρανία και να ενωθούν με τη Ρωσία, την επομένη του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε σ' αυτή τη νότια χερσόνησο της Ουκρανίας.

«Δόξα στην Κριμαία» είναι ο τίτλος της εφημερίδα «Κομερσάντ».

«Η Κριμαία επιστρέφει στη Ρωσία!», εκφράζει τον ενθουσιασμό της στην πρώτη σελίδα της η λαϊκή εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα».

«Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε ορισμένους, είμαστε ευτυχείς», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Ιζβέστια» κάνοντας λόγο για «ένωση καρδιών».

«Η Κριμαία παίρνει διαζύγιο από την Ουκρανία», είναι ο τίτλος της λαϊκης «Μοσκόφσκι Κομσομόλετς».

Keywords
Τυχαία Θέματα