Η μ@λ@κί@ είναι υγεία – Οι πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να αυνανιστείς

13:59 8/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Ένας άνδρας ξέρει καλύτερα από καθέναν πως να «παίρνει την κατάσταση στα χέρια του». Η συντροφιά μιας γυναίκας φυσικά δεν συγκρίνεται αλλά τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την απόλαυση του αυνανισμού παρέα μονάχα με τον εαυτό σου. Παρά τις διάφορες έρευνες που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας ... η ουσία είναι ότι πρέπει να συνεχίσεις να κάνεις ότι ξέρεις πολύ καλά!

Νέα έρευνα από τον γνωστό ιστότοπο AdamandEve.com αποκαλύπτει ότι το 27% των Αμερικανών παραδέχεται ότι αυνανίζεται μία ή

δύο φορές την εβδομάδα. Φυσικά ο αριθμός αυτός για εμάς τους Έλληνες είναι σχεδόν αστείος. Δεν είναι όμως μονάχα η απόλαυση αλλά και τα οφέλη που μπορείς να κερδίσεις όντας «κύριος του εαυτού σου».

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι όσο υγιεινό είναι το πλύσιμο των δοντιών, εξίσου υγιεινός είναι ο αυνανισμός. Κάνε το λοιπόν την αγαπημένη καθημερινή σου συνήθεια και θα μας θυμηθείς!

«Ο αυνανισμός είναι μέρος της υγιεινής σεξουαλικής ζωής» αποκαλύπτει η Γκλόρια Μπρέιμ, διδάκτορ και κλινική σεξολόγος. «Είναι απολύτως ασφαλές και ακίνδυνο. Είναι πιο υγιεινό και από το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών».

1. Προστατεύει από καρκίνο.

Μια αυστραλιανή μελέτη του 2003 αποκάλυψε ότι οι άνδρες που αυνανίζονται πάνω από πέντε φορές την εβδομάδα ήταν κατά 1/3 λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη. Η ασθένεια προέρχεται από την ανάπτυξη τοξινών στο ουροποιητικό σύστημα και όταν ολοκληρώνεις διώχνεις τους «κακούς» από το σύστημά σου, αναφέρει ο Μπρέιμ.

2. Σε κάνει σκληρότερο.

Όσο μεγαλώνεις είναι φυσικό να χαλαρώνουν οι μυς σου… ακόμα και εκεί κάτω. Το σύνηθες σεξ ή ο αυνανισμός γυμνάζει τους μύες του πυελικού εδάφους ώστε να προστατεύσουν από στυτική δυσλειτουργία και ακράτεια. «Διατηρεί τα άκρα των άκρων σας ζωηρά», επισημαίνει η Μπρέιμ. Για καλύτερα αποτελέσματα καλό θα ήταν να αυνανίζεστε τρείς με πέντε φορές την εβδομάδα ώστε να γίνει σκληρό σαν πέτρα.

3. Βοηθάει να αυξήσετε την διάρκεια.

Αν χρησιμοποιείτε συχνά την παλάμη σας, αυτό θα βοηθήσει σημαντικά να παρατείνετε την έκρηξη. «Ο αυνανισμός για μια ώρα πρίν το ραντεβού μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις περισσότερο τον έλεγχο», αναφέρει η Μπλέιμ. Εξάσκησε τον εαυτό σου χρονομετρώντας πόση ώρα παίρνει ο οργασμός σου, συμβουλεύει η Άβα Καντέλ και διδάκτορ, ιδρύτρια του ιστοτόπου loveologyuniversity.com. Εάν παίρνει συνήθως δύο λεπτά όταν είστε μόνοι σας, προσπαθήστε να τα κάνετε τρία την επόμενη φορά. Επίσης μπορείς να μετρήσεις πόσες επαναλήψεις χρειάζεσαι για να φτάσεις στο «σημείο ευτυχίας». Αν η έκχυση έρχεται μετά από 50 επαναλήψεις, τότε προσπάθησε να το φτάσεις στις 60. «Οι περισσότεροι άνδρες μπορούν να διπλασιάσουν τον αριθμό των επαναλήψεων καθώς και την διάρκεια σε διάστημα μόλις ενός μήνα», αναφέρει η Καντέλ. Η εξάσκηση μας κάνει τέλειους, σωστά;

4. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο αυνανισμός αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, αναφέρει η Τζένιφερ Λάντα γιατρός ειδική στην ορμονική θεραπεία. Η κορτιζόλη που συχνά έχει κακή φήμη ότι σπέρνει τον όλεθρο ως μια στρεσογόνα ορμόνη, τελικά βοηθά να συστηματοποιήσεις και να διατηρήσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα στις μικρές δόσεις. «Ο αυνανισμός μπορεί να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα».

5. Ανεβάζει την διάθεσή σου.

Ο αυνανισμός απελευθερώνει μεγάλο ποσοστό νευροχημικών ουσιών που σε κάνουν ευτυχισμένο όπως η ντοπαμίνη και οξυτοκίνη οι οποίες ανεβάζουν το πνεύμα σου, ενισχύουν την ικανοποίησή σου και ενεργοποιούν τα κυκλώματα επιβράβευσης στον εγκέφαλό σου. «Ένας οργασμός είναι η μεγαλύτερη μη-ναρκωτική ουσία διαθέσιμης ντοπαμίνης», αναφέρει η Μπρέιμ. «Ένας εγκέφαλος που έχει απολαύσει έναν οργασμό όταν εξεταστεί, μοιάζει με τον εγκέφαλο κάποιου εθισμένου στην ηρωίνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα