Η Μέρκελ έρχεται, ανοίγουν οι αγορές – «Αύριο η επίσημη πρώτη της Ελλάδας» λέει η WSJ

17:40 8/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Με την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου, Άγκελας Μέρκελ επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση να συνδυάσει την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές.

Πριν από λίγο όπως μετέδωσε σε έκτακτη είδηση της η εφημερίδα Wall Street Journal: «Η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων "μακράς διάρκειας" την Τετάρτη, αναφέρουν πηγές».

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η

Ελλάδα βγαίνει και επισήμως στις αγορές και παύει μετά από 4 ολόκληρα χρόνια αποκλεισμού της να αντιμετωπίζεται ως χρεοκοπημένο κράτος.

Μάλιστα όπως σχεδιάζεται το βιβλίο προσφορών αναμένεται να ανοίξει την Τετάρτη και να κλείσει την Παρασκευή την ώρα δηλαδή που η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρίσκεται για την επίσημη επίσκεψη της στην Αθήνα.

Θετικά είναι και τα μηνύματα που προκύπτουν μετά από καιρό και από την έκθεση του ΔΝΤ το οποίο προβλέπει για το 2014 μείωση της ανεργίας στο 26,3%, ενώ για το 2015 οι αριθμοί θα πέσουν ακόμα περισσότερο στο 24,4%.

Μείωση βλέπει το ΔΝΤ και στις τιμές των προϊόντων, της τάξης του 0,4% ενώ για τον πληθωρισμό του 2015 εκτιμάται πως θα φτάσει στο 0,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα