Η κρίση, οι παρέες & οι σχέσεις

14:40 6/1/2012 - Πηγή: KoolNews

Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, είτε όταν τα πράγματα είναι καλά, είτε σε περιόδους κρίσης – καλή ώρα τώρα. Και όπως φαίνεται η τωρινή κατάσταση έχει επηρεάσει και τις σχέσεις των ανθρώπων, φέρνοντας κάποιους άλλους κοντά και οδηγώντας ορισμένους στην απόσταση.

Από τον Πέτρο Κωστόπουλο

Η κρίση που ζούμε πιστεύετε ότι έχει αλλάξει καθόλου τα ήθη των σχέσεών μας, είτε είναι αυτά γκομενικά, είτε είναι φιλικά, είτε είναι οικογενειακά; Εγώ πιστεύω ότι τα άλλαξε, αλλά τα άλλαξε προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Σαν να ζούμε μια διασπασμένη πραγματικότητα. Από τη μία μεριά πολλοί άνθρωποι

άφησαν τα μεγαλοπιάσματα και τις αχαούχα παρέες που τις σύνδεε μόνο μια παρλαπίπα ελαφρού πνεύματος και διασκέδαση χωρίς νόημα και μαζεύτηκαν στο κλουβί τους. Όχι σε ένα άσχημο κλουβί, το αντίθετο μπορώ να πω. Μαζεύτηκαν σε εκείνη την παρέα που ξέρουν ότι κάποιοι τους αγαπάνε και οι ίδιοι αγαπάνε τους άλλους.

Υπάρχουν ζευγάρια που δέθηκαν πιο πολύ, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα της κρίσης που τους έχει πέσει στο κεφάλι. Αντί να κάθεται ο καθένας στον κόσμο του ήρθαν πιο κοντά – τουλάχιστον αυτοί που είχαν βάσεις και ήξεραν στο βάθος κήπος τους λόγους που είναι μαζί. Ξαναανακάλυψαν μαζί και τους φίλους τους, με τους οποίους μπορούν να ανταλλάξουν μια κουβέντα και να σκάσουν ένα αληθινό χαμόγελο. Ξαναανακάλυψαν ένα φαί στο σπίτι, ένα μπουκάλι κρασί ή ένα εστιατοριάκι στο οποίο αισθάνονται καλά και χαιρετάνε άλλους 5 ανθρώπους όταν μπαίνουν μέσα.

Την ίδια στιγμή βέβαια, τα διαζύγια και οι χωρισμοί σπάνε ταμεία και ρεκόρ. Ως γνωστών πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται τι είναι ο γάμος ή είναι σε μια μακρόχρονη σχέση έτσι, χωρίς νόημα. Μόνο για την παρέα. Να μην πω ακόμα και για το σεξ, που για πάρα πολλούς ανθρώπους είναι μια δύσκολη υπόθεση. Παλιά μάλιστα παντρευόντουσαν για αυτό. Εκεί σε όλες αυτές τις light περιπτώσεις το βάρος, το άγχος και ο φόβος, για να μην πω και η ανάγκη, τους οδηγούν στο χωρισμό. Η κρίση δεν αντέχει την παραμύθι σχέση. Στις καλές εποχές εξωραΐζεται, ομορφαίνει με εξωτερικά φαινόμενα και δραστηριότητας. Τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν.

Ταυτόχρονα νομίζω ότι το σεξ τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πιο γρήγορο και από τα Goody’s. Μίλαγα με έναν φίλο μου, ιδιοκτήτη κλαμπ και μου έλεγε ότι παλιά ένα φλερτ και ένα ψηστήρι μπορούσε να κρατήσει μια ολόκληρη βραδιά, μέχρι να φύγουν μαζί τις πρώτες πρωινές ώρες. Τώρα φεύγουν ακόμα και το απόγευμα, μετά από ένα ελαφρύ ποτάκι. Ένα Μαρτίνι, ένα Bloody Mary και βουρ στον πατσά. Είναι κάτι σαν απόγνωση που αν μη τι άλλο, έχει μια ευχάριστη κατάληξη. Το σεξ είναι σχεδόν 100% ευχάριστο, αρκεί να μην αναγκαστείς από την αγαμία να κάνεις παγκόσμιο ρεκόρ τελειώματος. Αν κοιτάξει κανείς την Αμερική της δεκαετίας του ΄30 θα δει ότι έτσι συνέβαινε και τότε. Τώρα θα μου πεις ότι στην τελευταία περίπτωση ανήκουν κυρίως οι νέοι άνθρωποι, γιατί αν μιλήσουμε για τους μεγαλύτερους, δηλαδή αυτούς που τρώνε κατακέφαλα την κρίση στη δουλειά τους, τότε έχουμε να κάνουμε με το τέλος του σεξ!

Keywords
Τυχαία Θέματα