Η Ικαρία στο Game of Thrones – Οι παραγωγοί θα χρησιμοποιήσουν πλάνα από το νησί

Η ομάδα της παραγωγής του Game of Thrones βρέθηκε στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στην Ικαρία όπου και φωτογράφισε μέρη του νησιού.

Όλοι θυμούνται την σκηνή από τον πρώτο κύκλο όπου ο Τύριον βρίσκεται στην πιο ψηλή κόχη του κάστρου Βάλε. Σύμφωνα με την Εσπρέσο της Κυριακής, πίσω του δεσπόζουν οι επιβλητικοί βράχοι των Μετεώρων, παρόλο που οι σκηνές του πρώτου κύκλου στον Οίκο των Άριν γυρίστηκαν στη

Βόρεια Ιρλανδία καθώς το ψηφιακό ντεκόρ είναι ελληνικό.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε ένα ελληνικό σκηνικό στην σειρά και δεν αποκλείεται να υπάρξει και δεύτερη, μόνο που αυτή την φορά θα εμφανιστεί η Ικαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι παραγωγοί του Game of Thrones βρέθηκαν στην Ικαρία (εν όψει της έναρξης των γυρισμάτων του πέμπτου κύκλου τον Αύγουστο) και φωτογράφισαν το Κάστρο του Κοσκινά, το ευρύτερο τοπίο και μνημεία της Ικαρίας, όπως το βραχώδες ακρωτήριο Δράκανο, εκεί όπου δεσπόζει ο ομώνυμος Πύργος. Τα φυσικά αυτά τοπία φαίνεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για την απεικόνιση του Ντόρνε, μια περιοχή που για πρώτη φορά θα δουν οι τηλεθεατές και που (όπως περιγράφεται στο βιβλίο) είναι νότια, ζεστή και άγονη. Κάτι που μπορεί να συμβεί ακριβώς με τον τρόπο που έγινε και στον συνδυασμό Μετέωρα και Οίκος Άριν.

Ο 5ος Κύκλος και οι τοποθεσίες

Την ώρα που εκατομμύρια θαυμαστές της σειράς περιμένουν με αγωνία το δέκατο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου, οι ομάδες παραγωγής έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για τα γυρίσματα του πέμπτου κύκλου, ο οποίος δεν θα προβληθεί πριν την άνοιξη του 2015.

Μεγάλο βάρος έχουν οι ομάδες που οργώνουν τον κόσμο ψάχνοντας τις ιδανικές τοποθεσίες για τα γυρίσματα. Όπως ανακοινώθηκε, τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν και πάλι στη Βόρεια Ιρλανδία, εκεί όπου έχουν γίνει έως τώρα οι σκηνές για το Μαύρο Κάστρο, τον Οίκο των Σταρκ και το Kingsroad, δηλαδή τα παγωμένα βασίλεια του Βορρά.

Στους τέσσερις πρώτους κύκλους, η παραγωγή εκτός από την βόρεια Ιρλανδία, έχει γυρίσει σκηνές και σε άλλες πέντε χώρες. Τα περισσότερα γυρίσματα του King's Landing έχουν γίνει στην Κροατία και την Ισλανδία, στο Μαρόκο και στη Μάλτα έχουν επίσης γυριστεί πολλές σκηνές, κυρίως για τις πόλεις των σκλάβων στο Έσος, ενώ σκηνές έχουν γυριστεί και στις ΗΠΑ.

Οι «ανιχνευτές τοποθεσιών» εξαπολύθηκαν από την παραγωγή στις αρχές Μαΐου ξεκινώντας από τις πόλεις Ιμότσκι και Σίμπενικ. Η πρώτη είναι πόλη στα σύνορα Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Κροατίας, γνωστή για το φρούριό της και την Μπλε Λίμνη, ενώ η δεύτερη είναι τουριστικό κέντρο στην Αδριατική, που έχει τέσσερα φρούρια, τρία στην ξηρά και ένα στο νερό!

Στη συνέχεια, όπως δημοσιεύουν έγκυρα ειδησεογραφικά διεθνή μέσα, έφτασαν στην Ανδαλουσία για να εξετάσουν το Αλάμπρα, επιβλητικό παλάτι και φρούριο των Μαυριτανών μοναρχών στη Γρανάδα, που ανήκει και στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης, επισκέφτηκαν το Αλκαζάρ της Σεβίλης, ένα άλλο παλάτι με μεγαλοπρεπείς αίθουσες, και το Αλκαζάρ των χριστιανών Μοναρχών ή αλλιώς Ακαζάρ της Κόρδοβα. Από αυτήν την άποψη η Ισπανία δεν μπορεί να υπολογιστεί ως «ανταγωνιστής» της Ικαρίας, αφού άλλα σκηνικά ψάχνουν εκεί οι ανιχνευτές, συγκεκριμένα αναζητούν πολυτελή ανάκτορα. Αντιθέτως, η Κροατία, που έχει ήδη φιλοξενήσει πολλά γυρίσματα, είναι άμεσος ανταγωνιστής της Ικαρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα