Η ΕΡΤ τους έφερε πιο κοντά- Κοινό μέτωπο Σαμαρά και Βενιζέλου για να κλείσει η υπόθεση

Η τελικά απόφαση για την επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ ελήφθη χθες το απόγευμα κατά την συνάντηση των κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου στο μέγαρο Μαξίμου. Υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή μιλώντας στο koolnews.gr επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησαν ότι «δεν πάει άλλο» με την κατάληψη

που διαρκούσε επί 5 μήνες και φρενάριζε την δημιουργία της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης. Εν συνεχεία ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νικόλαο Δένδια στον οποίο έδωσε την εντολή να επέμβουν τα ΜΑΤ και να εκκενώσουν το κτίριο της Αγίας Παρασκευής. Ο κ. Σαμαράς βρίσκεται από τις 9 το πρωί στο μέγαρο Μαξίμου και ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Υψηλόβαθμες πηγές του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι ο κ. Βενιζέλος ήταν όντως ενήμερος και σύμφωνος επί της αρχής ωστόσο δεν γνώριζε την ακριβή ημέρα και ώρα της επιχείρησης. Τονίζουν δε ότι σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει ο αρμόδιος υφυπουργός για την ΕΡΤ Παντελής Καψής.

Κυβερνητικές πηγές από το Μαξίμου τονίζουν ότι η εξέλιξη αυτή επιτρέπει πλέον την ταχεία επαναλειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Σημειώνουν ότι στην Αγία Παρασκευή υπάρχει ο πανάκριβος και απαραίτητος εξοπλισμός ο οποίος δεν μπορεί να αγοραστεί ξανά και επικαλούνται την επικείμενη ελληνική προεδρία προκειμένου να αιτιολογήσουν την επέμβαση των ΜΑΤ.

Σε δήλωση του προς το koolnews.gr ο κυβερνητικός Σίμος Κεδίκογλου τόνισε: «Ορισμένοι είχαν επενδύσει πολιτικά στο να μεταβάλλουν το ραδιομέγαρο σε εστία αναταραχής. Αλλά δεν τους δώσαμε την ικανοποίηση. Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία μιας σύγχρονης ανταγωνιστικής και πλήρους ανταποδοτικής δημόσιας τηλεόρασης που δικαιούνται οι Έλληνες πολίτες». Όσο για τις αιτιάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κεδίκογλου υποστηρίζει ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας και κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Μόσχοβας

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα