Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές και ο Όλι Ρεν θυμήθηκε το…kalo kouragio

18:02 1/4/2014 - Πηγή: KoolNews

Το κλίμα ήταν πανηγυρικό σήμερα κατά τη διάρκεια του άτυπου ECOFIN στο Ζάππειο. Ο Όλι Ρεν μίλησε με θερμά λόγια για τις προσπάθειες της Ελλάδας να ανακάμψει οικονομικά έως ότου κάποιοι δημοσιογράφοι του θύμισαν την περίφημη δήλωσή του «kalo kouragio» όταν η χώρα μας έμπαινε στο Μνημόνιο.

Τότε εκείνος είπε πώς δεν ήθελε να προσβάλει

κανέναν με εκείνη την δήλωση και ότι τώρα η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει είναι πολύ σημαντικές και έχουν σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία και τώρα θα πρέπει να παραμείνουμε σε αυτό τον δρόμο, ενώ θα πρέπει να ενδυναμώσουμε και τις προσπάθειες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τόνισε στη συνέχεια ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Σε ερώτηση, εάν πιστεύει πως θα μπορέσει Ελλάδα να βγει στις αγορές, πριν τις ευρωεκλογές, ανέφερε ότι κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα θα είναι δυνατό να βγει στις διεθνείς αγορές και πρόσθεσε ότι για τη χρονική στιγμή που θα γίνει αυτό θα αποφασίσει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανάφερε ότι χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, από δω και πέρα, μπορούμε να μιλάμε στο Eurogroup για οικονομική ανάπτυξη, όταν εδώ και τέσσερα χρόνια μιλούσαμε μόνο για δημοσιονομική σταθεροποίηση. Επίσης, πρόσθεσε ότι ένα σημαντικό θέμα το οποίο θα συζητηθεί σε ένα από τα επόμενα Eurogroup, θα αφορά το χρέος.

Σόιμπλε: Η οικονομία της Ελλάδας ανακάμπτει

Για ανάκαμψη της Ελλάδας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην αποκλειστική του συνέντευξη στη Δημόσια Τηλεόραση.

Ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, ωστόσο υπογράμμισε ότι λιτότητα και ανάπτυξη δεν είναι αντιφατικές έννοιες.

«Βγαίνετε από την ύφεση, η οικονομία ανακάμπτει», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, αναφέροντας ότι τα περυσινά στοιχεία από τον τουρισμό ήταν πολύ ενθαρρυντικά.

Συνάντηση Σόιμπλε-Στουρνάρα για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Η πορεία σύστασης του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από Ελληνικής πλευράς έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των δράσεων και αναφέρθηκε από τον υπουργό ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες μελέτες και ενέργειες για τη σύσταση του ταμείου καθώς και ότι έχουν εξευρεθεί και τα κεφάλαια από ελληνικής πλευράς. Υπενθυμίζεται ότι με το ποσό των 30 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο το Ίδρυμα Ωνάση.

Στο μεταξύ μέχρι το τέλος του μήνα θα απαντήσει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εάν θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον πρόεδρο της ΕΤΕπ κ. Βέρνερ Χόιερ. Υπενθυμίζεται ότι η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι μέσα στο α' εξάμηνο του 2014 θα ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία του.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα