Η Έλενα Κουντουρά παραδέχτηκε ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό από Σεπτέμβριο

Δεν θα αλλάξει ο ΦΠΑ στον τουρισμό, τουλάχιστον για το 2015, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, είπε ότι «το τουριστικό προϊόν δεν θα επηρεαστεί στη φετινή σεζόν. Ό,τι θα γίνει, θα γίνει με μελέτη και δεν θα επηρεαστεί το προϊόν». Η υπουργός επιχείρησε να καθησυχάσει τους παράγοντες του τουρισμού που ανησυχούν από την αυξανόμενη φημολογία για επιβολή φορολογίας.

Επίσης,

τόνισε ότι «στόχος είναι να κάνουμε την Ελλάδα πέμπτο πιο δημοφιλή προορισμό, να αναδείξουμε τη νέα ταυτότητα της χώρας. Έχει να προσφέρει πολλά, όχι μόνο για το καλό κλίμα, αλλά και για λόγους πολιτιστικούς».

Τα νησιά... πολυτελείας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, 23 ελληνικά νησιά έχουν μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης, τα οποία έχουν περισσότερους από 3.100 κατοίκους και μειωμένους - μέχρι σήμερα - συντελεστές ΦΠΑ, στα οποία η φορολογία αλλάζει σε όλα τα επίπεδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στα νησιά αυτά θα υπάρξει επιβάρυνση από 3% έως 6% επί της τιμής ενώ για τα ξενοδοχεία φέρεται να προκρίνεται η λύση τέλους 1 έως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον φόρο 6% σε επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, έργων τέχνης και κοσμηματοπωλεία, αλλά και 3% σε μπαρ εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα να ισχύει από 1η Απριλίου ως 31 Οκτωβρίου.

Τα νησιά αυτά είναι:

* Θάσος

* Λήμνος

* Λέσβος

* Σκιάθος

* Σκόπελος

* Χίος

* Ικαρία

* Σάμος

* Άνδρος

* Τήνος

* Μύκονος

* Πάρος

* Σύρος

* Νάξος

* Μήλος

* Σαντορίνη

* Πάτμος

* Λέρος

* Κάλυμνος

* Σύμη

* Κως

* Ρόδος

* Κάρπαθος

Φωτογραφία Eurokinissi

The post Η Έλενα Κουντουρά παραδέχτηκε ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό από Σεπτέμβριο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα