Η δύναμη… θέριεψε: Και το Avatar «υποκλίνεται» στο Star Wars, που καταρρίπτει σωρηδόν τα ρεκόρ

20:07 4/1/2016 - Πηγή: KoolNews

Μέσα σε 20 μόλις ημέρες κυκλοφορίας και χωρίς να έχει καν προβληθεί στην Κίνα είναι η 6η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών!

Στον «πατέρα» του Star Wars Τζορτζ Λούκας μπορεί να μην άρεσε το σενάριο του «The force awakens», αυτό όμως ουδόλως απασχολεί τους νέους παραγωγούς του φιλμ (δηλαδή την Disney), που βλέπει το πιο επιτυχημένο κινηματογραφικό «παιδί» της να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Με εισπράξεις 88,3 εκατ. δολαρίων την εβδομάδα που πέρασε στις

ΗΠΑ, η έβδομη ταινία της σειράς έφτασε τα 740 εκατ. δολάρια μέχρι στιγμής, ξεπερνώντας τις συνολικές εισπράξεις μεγάλων επιτυχιών, όπως ο «Τιτανικός» (600,8 εκατ. δολάρια), οι «Εκδικητές» (623,4 εκατ. δολάρια) και το «Jurassic World» (652,3 εκατ. δολάρια)!

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να γίνει η πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών στις ΗΠΑ, αφήνοντας πίσω του και το «Avatar» των 760,5 εκατ. δολαρίων. Ανταγωνισμός όμως ουσιαστικά δεν υπάρχει, καθώς το Avatar χρειάστηκε 72 ημέρες για να σπάσει το φράγμα των 700 εκατ. δολαρίων, ενώ το «The force awakens» μόλις 19!

Η ταχύτητα με την οποία επιτυγχάνει τα ρεκόρ δεν έχει προηγούμενο, αναδεικνύοντας την σε ταινία – φαινόμενο στην ιστορία του κινηματογράφου.

Στο διεθνές box office, ο νέος «Πόλεμος των Άστρων» ξεπέρασε το όριο του 1,5 δισ. δολαρίων και εντός… ωρών θα γίνει η τέταρτη πιο εμπορική ταινία όλων των εποχών, μπροστά από το «The Avengers» (1.52 δισ. δολάρια) και το «Furious 7» (1.515 δισ. δολάρια). Πολύ γρήγορα θα αφήσει πίσω του και το «Jurassic World» (1,669 δισ. δολάρια), βάζοντας… πλώρη για τον «Τιτανικό» (2,186 δισ. δολάρια) και το «Avatar» (2,788 δισ. δολάρια).

Δεν υπάρχει βέβαια καμία αμφιβολία για το ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει το μεγαλύτερο κινηματογραφικό best seller της ιστορίας. Αρκεί μόνο να σας πούμε ότι στην Κίνα θα κάνει πρεμιέρα στις 9 Ιανουαρίου...

Το νέο Star Wars -που δεν εκτίμησε τελικά καθόλου ούτε ο ίδιος ο άνθρωπος που το εμπνεύσθηκε, ο Τζορτζ Λούκας καθώς για τον ίδιο η Disney έκανε μια «ταινία ρετρό» χωρίς όραμα πέρα από το κέρδος- θα ξεπεράσει τις εισπράξεις του Avatar με μια ευκολία σχεδόν επική.

The post Η δύναμη… θέριεψε: Και το Avatar «υποκλίνεται» στο Star Wars, που καταρρίπτει σωρηδόν τα ρεκόρ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα