Η… άτακτη υπουργός της Κένυας: Αγόρασε sex toys με δημόσιο χρήμα και έχει σχέση με τον πρωθυπουργό

Οικονομικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Κένυα με μία υπουργό να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα αφού χρησιμοποίησε δημόσιο χρήμα για να αγοράσει sex toys!

Σύμφωνα με τον Τύπο στην χώρα της ανατολικής Αφρικής, αλλά και με καταγγελίες του Κενυάτη βουλευτή, Nicholas Gumbo, που έχει τεθεί επικεφαλής της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο των Δημοσίων Οικονομικών (Public Accounts Commmittee), στο βρετανικό δίκτυο BBC, η υπουργός Αποκέντρωσης και Προγραμματισμού, Anne Waiguru, χρησιμοποίησε δημόσιο χρήμα για να αγοράσει τυπογραφικά μηχανήματα, μια τεράστια τηλεόραση και ένα πιάνο για το γραφείο της, καθώς και sex toys και έναν αυτόματο πωλητή προφυλακτικών!

Την Πέμπτη η αρμόδια επιτροπή ανέκρινε επί τέσσερις ώρες την… άτακτη υπουργό για το σκάνδαλο διαφθοράς, με την ίδια να αρνείται επίμονα την αγορά και τοποθέτηση στο γραφείο της τηλεόρασης, αξίας 19.000 δολαρίων, καθώς και αυτόματου πωλητή προφυλακτικών, αξίας 250 δολαρίων. Παρ΄ όλα αυτά, η υπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στα sex toys που αγόρασε αφού απέφευγε συστηματικά να απαντήσει.

Η Anne Waiguru

Η έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς στο υπουργείο Αποκέντρωσης και Προγραμματισμού γίνεται σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση του Ουχούρου Κενυάτα βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενο έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό. Ο επικεφαλής της PAC, Nicholas Gumbo, δήλωσε στο BBC, ότι ένιωσε σοκαρισμένος, όταν είδε τον κατάλογο με τα έξοδα της υπουργού.

Η Waiguru στην προσωπική της σελίδα στο Facebook ανέφερε ότι δεν έκανε καμία αγορά για το υπουργείο και στο γραφείο της δεν βρίσκεται, ούτε πιάνο, ούτε τηλεόραση.

Ο παράνομος έρωτας με τον πρωθυπουργό

Από τα τέλη Ιουνίου τα δημοσιεύματα στην Κένυα αναφέρουν πως η υπουργός είναι «ο παράνομος έρωτας του προέδρου Ουχούρου Κενυάτα και η σχέση τους στην Κένυα αποτελεί "ανοιχτό μυστικό"».

Ο Κενυάτα έγινε πρόεδρος στην χώρα τον Απρίλιο του 2013, αλλά, ο παράνομος έρωτας του ζευγαριού έχει μια μεγάλη ιστορία, αφού οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1999, όταν εκείνη ήταν ήταν παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών και εκείνος επικεφαλής στο υπουργείο Τουρισμού.

Ο πρωθυπουργός με την υπουργό

Έκτοτε, το ζευγάρι είναι μαζί και ο Κενυάτα στις εκάστοτε μετακινήσεις του σε διάφορα αξιώματα, όπως, όταν το 2008 έγινε αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εμπορίου, φρόντιζε να βρίσκεται στο πλευρό του η Waiguru και την τοποθέτησε στο υπουργείο Εμπορίου.

Ο Κενυάτα, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα στην χώρα, προσφέρει απλόχερα «ακλόνητη συμπαράσταση» στην υπουργό του και δηλώνει ότι οι κατηγορίες εναντίον της είναι κατασκευασμένες, εξαιτίας του σπουδαίου έργου που η Waiguru έχει κάνει στην Κιμπέρα και σε άλλες υποβαθμισμένες φτωχογειτονιές, στα περίχωρα του Ναϊρόμπι.

Μετά την γνωριμία της με τον 54χρονο Κενυάτα η υπουργός βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, παρά το ό,τι εκείνος είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Η εφημερίδα της Κένυας, Daily Post έγραψε για τον φλογερό έρωτα του ζευγαριού: «Ο πρόεδρος Κενυάτα αγαπά και εμπιστεύεται τόσο πολύ την υπουργό Αποκέντρωσης, ώστε θα έκανε οτιδήποτε για να παραμείνει στο πλευρό του».

Στο βιογραφικό της υπουργού Αποκέντρωσης αναφέρονται οι τρεις έφηβοι γιοι της, αλλά δεν διευκρινίζεται, αν έχει πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της. Επίσης, σχετικά με την ηλικία της αναφέρεται μόνο ότι έχει γεννηθεί στις αρχές του '70 ενώ γίνεται γνωστό ότι αγαπά τα ταξίδια, το διάβασμα, τον χορό και κάποιος κακεντρεχής θα έλεγε και τον... πρωθυπουργό.

The post Η… άτακτη υπουργός της Κένυας: Αγόρασε sex toys με δημόσιο χρήμα και έχει σχέση με τον πρωθυπουργό appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα