Βουτιά στην «αμαρτία» – Στην Αθήνα ο μεγαλύτερος καταρράκτης σοκολάτας της Ευρώπης [βίντεο, εικόνες]

Όσοι είστε σε δίαιτα, διατροφή ή νηστεία και γενικότερα υπάρχει στη ζωή σας αυτή την περίοδο η φράση «εγκράτεια», καλό θα ήταν να κάτσετε σπίτι.

Πρόκειται για 3.500 τ.μ. βουτηγμένα στην αμαρτία της σοκολάτας ή αλλιώς για το εργοστάσιο σοκολάτας, που μετά από την επιτυχημένη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη ανοίγει τις πύλες του και στην Αθήνα,

το Σάββατο (07/11) στις εγκαταστάσεις της HELEXPO στο Μαρούσι.

Παρά τον εκπαιδευτικό και διαδραστικό χαρακτήρα που θέλουν να προβάλουν οι διοργανωτές, αυτό που σου μένει είναι η… πελώρια επιθυμία να βουτήξεις στον μεγαλύτερο Καταρράκτη Σοκολάτας της Ευρώπης, εκεί όπου 1.200 λίτρα λιωμένης σοκολάτας ρέουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών!

Το ταξίδι ξεκινάει από το σκηνικό πραγματικής ζούγκλας και στα ερείπια ενός ναού Αζτέκων με ειδικές αναπαραστάσεις όπου περιγράφονται τα βασικά στάδια επεξεργασίας και παρασκευής σοκολάτας

Μετά την Καλύβα του Αμαζονίου όπου μπορείς να δεις τον παραδοσιακό τρόπο επεξεργασίας της σοκολάτας περνάς στο πρώτο «κολαστήριο», το Εργαστήριο Σοκολάτας της ΙΟΝ - γιορτάζει φέτος τα 85 χρόνια της - όπου τα παιδιά παίζουν με την σοκολατένια ζαχαρόπαστα και δημιουργούν τις δικές τους κατασκευές.

Η συνέχεια έχει μία άλλη αγαπημένη εταιρεία των Ελλήνων. Το Εργαστήριο Μπισκότων Παπαδοπούλου όπου μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μπισκοτένιες δράσεις, να παρακολουθήσουν την παραγωγή μπισκότων και να φτιάξουν τα δικά τους δημιουργικά αναμνηστικά δώρα.

Στον Ποιοτικό Έλεγχο, στο χημείο του Εργοστασίου και με τη βοήθεια του «μαγικού» επιστήμονα, μαθαίνει κανείς τι πρέπει να προσέχει ως καταναλωτής και με τη «Μηχανή του Χρόνου», μέσα από έναν δαιδαλώδη Λαβύρινθο, ο επισκέπτης μεταφέρεται στο σύμπαν και στις εποχές που ταξίδεψε διαχρονικά η σοκολάτα.

Παράλληλα, στην Choco Αrt, σε έναν διαφορετικό χώρο πολιτισμού και τέχνης, παρουσιάζονται γλυπτά, πίνακες ζωγραφικής, έργα τέχνης, έκθεση φωτογραφίας και comics με θέμα τη σοκολάτα, ενώ υπάρχουν και χώροι φωτογράφισης, αλλά και εργαστήρι καραμέλας.

Στην έκθεση υπάρχουν δεκάδες άλλα τμήματα (βιβλιοθήκη, ζωγραφική στο πρόσωπο με σοκολάτα, μία μπανιέρα γεμάτη σοκολάτα κ.α.) όμως αυτό που αποτελεί τον πιο πολυφωτογραφημένο χώρο - από την πρότερη παρουσία του πάρκου στην Θεσσαλονίκη - είναι ο χώρος με το «μεγάλο μυστικό», που δεν είναι άλλος από τον εν λόγω καταρράκτη.

Το ταξίδι στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας», ολοκληρώνεται με μίνι show γευσιγνωσίας που περιλαμβάνει επιλεγμένες γεύσεις απ’ όλον τον κόσμο. Τελικά αυτό που σου μένει φεύγοντας είναι ότι μόνο ο... Τσάρλι έλειπε από εκεί.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 7 Νοεμβρίου (Λεωφ. Κηφισίας 39) έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016. Το εισιτήριο αναμένεται να είναι στα 7 ευρώ, ενώ το οικογενειακό (γονείς με τουλάχιστον 1 παιδί ή ένας γονέας με τουλάχιστον δυο παιδιά διαμορφώνεται στα 5 ευρώ το άτομο ενώ 5 ευρώ είναι και η είσοδος για ομαδικά (γκρούπ άνω των 20 ατόμων) και για ΑΜΕΑ, φοιτητές, άνεργους (με την επίδειξη κάρτας).

Το ωράριο για τις καθημερινές θα είναι 9.00 - 17.00, τα Σάββατα 11.00 - 21.00 και τις Κυριακές 11.00 - 19.00.

1 από 8 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > "]

The post Βουτιά στην «αμαρτία» – Στην Αθήνα ο μεγαλύτερος καταρράκτης σοκολάτας της Ευρώπης [βίντεο, εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα