Η Miss Κόσμος «έφαγε ξύλο» για τα ανθρώπινα δικαιώματα [εικόνες]

Παρόλη την ομορφιά της θέλησε να τσαλακωθεί όσο ποτέ άλλοτε και να ποζάρει με το πρόσωπο της γεμάτο αίματα και εμφανή σημάδια κακοποίησης.

Η Στεφανία Φερνάντες που είχε κερδίσει τον τίτλο της ωραιότερης γυναίκας του κόσμου το 2009 θέλησε να κάνει μία εναλλακτική φωτογράφιση στα πλαίσια μιας καμπάνιας για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Βενεζουέλα.

Οι φωτογραφίες συμβολίζουν όλη την βία και τους νεκρούς των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και έτσι η Στεφανία εμφανίζεται με σημάδια κακοποίησης, καλυμμένη με αίματα

ενώ ταυτόχρονα δακρύζει αίμα.

Η συγκεκριμένη καμπάνια ονομάζεται «Η Φωνή Σου είναι η Δύναμη Σου» και σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει την υπόλοιπη υφήλιο για τις βιαιότητες που συμβαίνουν στην Βενεζουέλα. Μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 28 άνθρωποι στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που έχουν ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο.

Η Φερνάντες και ο φωτογράφος Ντάνιελ Μπράτσι χρησιμοποίησαν την δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να φθάσει η καμπάνια στα πέρατα του κόσμου. Κάποιες από τις φωτογραφίες έχουν ανέβει στο Instagram με το hashtag #MordazasEnVenezuela.

Αναφερόμενος στο έργο του, ο Μπράτσι δήλωσε ότι σκοπός του ήταν να κάνει τις φωτογραφίες όσο πιο σοκαριστικές γίνεται προκειμένου να κερδίσει την προσοχή του κοινού η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

«Η καμπάνια άρχισε μετά από ένα γεγονός που μου συνέβη και με επηρέασε βαθιά. Ο παππούς μου πέθανε λόγω του ότι ήταν μέλος μιας εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην Βενεζουέλα» είπε ο Ντάνιελ.

Τέλος, αναμένεται να πάρουν μέρος στην καμπάνια και άλλοι γνωστοί προκειμένου να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διαστάσεις για να μάθει όλος ο κόσμος το τι συμβαίνει στην Βενεζουέλα.

1 από 3 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα