Η COSCO απλώνει κι άλλο τα «πλοκάμια» της – Νέα συμφωνία «μαμούθ» στο λιμάνι του Πειραιά

Nέες επενδύσεις ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ στο λιμάνι του Πειραιά φέρνει η συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ. Οριστικοποιήθηκε έτσι το Σχέδιο Συμφωνητικού που είχαν προσυπογράψει οι δύο πλευρές το καλοκαίρι, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για νέα

επένδυση της κινεζικής εταιρείας COSCO στον δυτικό Προβλήτα ΙΙΙ. Στη συνέχεια, αφού εγκριθεί από τις γενικές συνελεύσεις των δύο εταιριών, θα αποσταλεί στη Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας με τη νέα επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν άμεσα 700 νέες θέσεις εργασίας στον Πειραιά και 1.500 έμμεσα, ενώ θα διασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική του λιμανιού του Πειραιά.

«Η επένδυση της COSCO που πολεμήθηκε όσο καμία άλλη στο παρελθόν, θα αποδώσει τεράστια οφέλη για τη χώρα μας, καθώς σήμερα διπλασιάζουμε το ύψος της επένδυσής με ακόμη 230 εκατομμύρια», τόνισε ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

Ο υπουργός τόνισε επίσης ότι «με τη συμφωνία αυτήν, επισφραγίζεται η μετάβαση του λιμανιού του Πειραιά σε μία νέα εποχή καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα της κρίσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα