Στην «καραντίνα» οι Γερμανοί από την Κομισιόν – Μπαίνουν σε επιτήρηση λόγω…πλεονασμάτων

Αίσθηση έχει προκαλέσει σημερινό άρθρο του Επιτρόπου Οικονομικών υποθέσεων της Κομισιόν Όλι Ρεν στην εφημερίδα Frankfurter Aligemeine Zeitung, στο οποίο αναφέρει πως η Κομισιόν πρόκειται σύντομα να θέσει επί τάπητος το ζήτημα των υπερβολικών πλεονασμάτων της Γερμανίας με στόχο τον περιορισμό τους.

Όπως αναφέρει ο Βέλγος επίτροπος στο άρθρο του, η Κομισιόν προτίθεται να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό μακροοικονομικών ανισορροπιών καθώς με την νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, πλέον δεν απαγορεύονται μόνο τα υπερβολικά ελλείμματα

(εμπορικά και δημοσιονομικά) αλλά και τα υπερβολικά πλεονάσματα, καθώς μέσω αυτών προωθούνται ανισσότητες οικονομικού και κατ΄επέκταση κοινωνικού χαρακτήρα στην Ευρώπη.

Εάν οι πληροφορλίες αυτέ επαληθευτούν , τοτε η Κομισιόν θα διερευνήσει τις επιπτώσεις του υπερβολικού πλεονάσματος και θα εκδώσει συστάσεις για την Γερμανία την προσεχή Άνοιξη. Το γερμανικό εμπορικό ισοζύγιο έχει ξεπεράσει το όριο του «συναγερμού» του 6% του ΑΕΠ απο το 2007 γεγονός που εγείρει έντονες ανησυχίες.

Το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου είναι μηδαμινό καθώς δεν αρκεί ένας και μόνο δείκτης για την ενεργοποίηση των ρητρών του μηχανισμού διόρθωση αμροοικονομικών ανισορροπιών. Γερμανοί αξιωματούχοι, τέλος, αρνούνται πως τα πλεονάσματα της Γερμανίας είναιο «επικίνδυνα» για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς απο το 2007 τα πλεονάσματά της χώρας απο το 2007 έχουν μειωθεί στο μισό ενώ η εγχώρια ζήτηση και κατανάλωση έχει αυξηθεί με βάση επίσημες έρευνες.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα