Γιατί οι λεσβίες βγάζουν περισσότερα χρήματα από τις straight γυναίκες

Μπορεί οι έρευνες που γίνονται τα τελευταία χρόνια σε Αμερική, Καναδά και Ηνωμένο Βασίλειο να δείχνουν πως οι gay άντρες κερδίζουν περίπου 5% λιγότερα χρήματα από τους straight, αντιστρόφως ανάλογα όμως είναι τα στατιστικά όσον αφορά τις γυναίκες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το έγκυρο οικονομικό περιοδικό The Economist οι λεσβίες βγάζουν περισσότερα χρήματα από τις υπόλοιπες γυναίκες. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το περιοδικό σημειώνει πως αν και οι έρευνες όσον αφορά την σεξουαλικότητα των ατόμων δεν είναι πάντα αξιόπιστες, αφού αρκετοί κρύβουν τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις ειδικά μέσα στον εργασιακό χώρο, παρόλα αυτά σύμφωνα με 29 μελέτες και δημοσιεύτηκαν από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον οι λεσβίες κερδίζουν 9% περισσότερα χρήματα από τις υπόλοιπες γυναίκες.

Γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια, υπάρχουν όμως κάποιες θεωρίες. Η μία πιθανότητα είναι πως οι gay γυναίκες θεωρείται από τους προϊσταμένους τους πως είναι πιο ανταγωνιστικές και πιο αφοσιωμένες στην δουλειά.

Επιπλέον θεωρείται πως οι γυναίκες που δεν έχουν δίπλα τους κάποιον άντρα είναι δυναμικές και παλεύουν για να βγάλουν περισσότερα χρήματα από τις υπόλοιπες.

Οι έρευνες έδειξαν επιπλέον πως οι λεσβίες βρίσκουν την πόρτα ανοιχτή σε επαγγέλματα που δεν επιλέγονται συχνά γυναίκες. Παρότι βέβαια κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τις straight γυναίκες και πάλι βγάζουν λιγότερα από τους άντρες. Αυτό μάλλον δεν θα αλλάξει ποτέ...

The post Γιατί οι λεσβίες βγάζουν περισσότερα χρήματα από τις straight γυναίκες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα