Γιατί φεύγουν άρον άρον από το κόμμα οι βουλευτές του Πάνου Καμμένου

Δύο ακόμη παραιτήσεις από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με καταγγελίες που θα συζητηθούν.

Ολοένα και πληθαίνουν τα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αντιτίθενται στην προεδρία του Πάνου Καμμένου. Μετά την επίσημη παραίτηση του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου από το κόμμα, ακολούθησε η αποχώρηση του Γιάννη

Κουράκου από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ένα τέταρτο μετά την έναρξή της.

Αρχικά ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος κοινοποίησε την απόφασή του με επιστολή του, η οποία διενεμήθη λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος και σε αυτήν ο βουλευτής ασκεί κριτική στην διαχείριση του κόμματος και εξαπολύει βαρείς χαρακτηρισμούς.

Ο κ. Μακρόπουλος κάνει λόγο για «τεράστια πολιτική και επικοινωνιακή χαλάρωση» η οποία επέφερε απώλεια ποσοστών στις επαναληπτικές εκλογές. Παράλληλα επικρίνει την «σύμπνοια» που υπήρχε με τον ΣΥΡΙΖΑ στα οικονομικά ζητήματα και μιλάει και για το περίφημο non paper, την πατρότητα του οποίου χρεώνει στην Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού του κόμματος, την δε παράδοσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον ίδιο τον Πάνο Καμμένο. «Τότε τον πίστεψα όπως όλοι μας», αλλά φαίνεται πως αδικήσαμε τον θεσμό και το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώνει χαρακτηριστικά ο παραιτηθείς.

Μιλά εμμέσως για τακτικές «στιγμιαίων εντυπωσιασμών και λαϊκίστικων πυροτεχνημάτων άνευ ουσίας» για έλλειψη «δομημένης οργάνωσης» και σχεδιασμού. Καταγγέλλει το «φλερτ με το δολάριο» και τις επιλογές που αντί να παραπέμπουν σε υπεύθυνη αστική αντιπολίτευση, θύμιζαν «αντάρτικο πόλεως». Τέλος ο κ. Μαρκόπουλος βάλλει ευθέως κατά Καμμένου μιλώντας για «τοίχος ύβρεων, παρορμητικών συμπεριφορών και ομαδοποιήσεων με την ευλογία και την ενθάρρυνση της ηγεσίας του κόμματος».

Κουράκης: Πίσω από το κόμμα είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης

Έξαλλος έφυγε από την συνεδρίαση της ΚΟ ο βουλευτής, Γιάννης Κουράκης, ένα μόλις τέταρτο μετά την έναρξή της. Ο ίδιος όπως είπε βλέπει πως πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ο Γιώργος Βουλγαράκης, κάτι που τον εξόργισε. Συνέχισε δε λέγοντας πως δεν έχει καμία θέση στο κόμμα όταν βρίσκονται άτομα όπως ο κ. Βουλγαράκης πίσω από αυτό.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουράκος στους δημοσιογράφους, μετά από όσα έγιναν, με πήρε στο τηλέφωνο ένας πολιτικός και μου είπε: «Τώρα που βρήκαμε λεφτά για το κόμμα πάτε να το διαλύσετε»; Ο κ. Κουράκος διευκρίνισε ότι ο πολιτικός ήταν ο Γιώργος Βουλγαράκης, στον οποίο, όπως είπε, του απάντησε, «Τι μου ζητάς; πώς να μαζέψω εγώ τον Χρήστο Ζώη;». Σύμφωνα με τον κ. Κουράκο, ο κ. Βουλγαράκης του ανταπάντησε ότι θα τηλεφωνούσε ο ίδιος στον κ. Ζώη.

Πάντα σύμφωνα με τον βουλευτή Β’ Πειραιά, ο ίδιος και ο κ. Ζώης είναι πρόθυμοι να πάνε στον εισαγγελέα και να ζητήσουν την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η αλήθεια των ισχυρισμών Βουλγαράκη και ότι καλούν τον κ. Καμμένο να πράξει το ίδιο.

Ο Γιάννης Δημαράς και τα «κουτσομπολιά»

«Θεωρώ ότι όταν ένα πολιτικό πρόσωπο έχει κάτι να καταγγείλει, πρέπει να καταθέτει στοιχεία και όχι να πετάει μια κουβέντα και να φεύγει. Δεν τιμά κανέναν μας να μετατρέπει το κόμμα σε δημόσιο κουτσομπολιό» δήλωσε, σχετικά με την καταγγελία Κουράκου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιάννης Δημαράς.

Αναχωρώντας από τα γραφεία του κόμματος όπου συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, για να μεταβεί στη Βουλή, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Δημαράς αναφέρθηκε και στη δική του στάση απέναντι στους ΑΝΕΛ και αποσαφήνισε ότι συνεχίζεται η συνεργασία του Άρματος Πολιτών με τους ΑΝΕΛ χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα αποστασιοποίησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα