«Γέρμα» του Λόρκα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Σε μουσική σύνθεση του Νίκου Χατζηελευθερίου

Με την μορφή συμφωνικής σκηνικής μπαλάντας και με την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Νίκου Χατζηελευθερίου, μετάφραση του Περουλή Σακελλαρίδη και δραματουργική επεξεργασία των Εδουάρδου Γεωργίου και Αναστασίας Διαμαντοπούλου, το έργο «Γέρμα» παρουσιάζεται για μια βραδιά στις 29 Φεβρουαρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η Έλλη Πασπαλά αναλαμβάνει

το τραγουδιστικό κομμάτι ενώ οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης και Ιωάννα Αγγελίδη είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης. Ερμηνεύει η συμφωνική ορχήστρα Underground Youth Orchestra υπό την διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το έργο γράφτηκε το 1934 κι είναι ένα από τα τρία της «Ισπανικής υπαίθρου», που έγραψε ο Ισπανός ποιητής. «Γέρμα» στα ισπανικά σημαίνει στείρα, «κατάρα» που φαίνεται να ορίζει το πεπρωμένο μιας γυναίκας που ζει στις αρχές του '30 σε ένα χωριό της Ανδαλουσίας.

The post «Γέρμα» του Λόρκα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Σε μουσική σύνθεση του Νίκου Χατζηελευθερίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γέρμα, Λόρκα, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης –, Νίκου Χατζηελευθερίου,germa, lorka, idryma michalis kakogiannis –, nikou chatzieleftheriou