Γέμισε η Αθήνα με wine bars – 16 μέρη για να πιεις κρασί με τη σέσουλα [vol.2]

Αν πριν από μια δεκαετία σου έλεγαν ότι σε όποια γωνιά της Αθήνας κι αν βρεθείς θα βρεις ένα wine bar θα το πίστευες; Ούτε κι εμείς, αλλά πλέον δεν το πιστεύουμε ότι υπάρχουν τόσα πολλά και εκλεπτυσμένα μαγαζιά αποκλειστικά για κρασί και τον συνακόλουθο μεζέ.

Πάνω από 30 σημεία σε κάθε σημείο της Αθήνας διαθέτουν μερικά από τα ωραιότερα κρασιά του φετινού και των περασμένων ετών. Εμείς συγκεντρώσαμε

16 από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε σε διπλή έκδοση. Μετά τα 8 χθεσινά, ακολουθούν τα υπόλοιπα.

By the glass

Kρυμμένο μέσα σε μια στοά με νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια σας περιμένει από το πρωί πρώτα για καφέ, νόστιμα σάντουιτς και έπειτα για κάποια από τις περίπου 65 ετικέτες σε κρασί, αφρώδη και αποστάγματα που διαθέτει. Για να συνοδεύσετε το κρασί σας η κουζίνα του έχει ζεστά και κρύα πιάτα, όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο με θυμάρι και σάλτσα από κρασί, καθώς και πίτες, τάρτες ημέρας και γλυκά, πλατό τυριών και αλλαντικών. Εδώ θα βρείτε φιάλες μάγκνουμ (1,5 λίτρου) για το κρασί που είναι μεγαλύτερης ωρίμανσης. Κατά καιρούς διοργανώνει και winetestings.

Γ.Σουρή 3 & Φιλελλήνων , 21 03232560

Κλίμα-κλήμα

Δημιούργημα κι αυτό του Χριστόφορου Πέσκια με τον οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάου, με τον σεφ να βρίσκει προϊόντα από την ελληνική επικράτεια και να τα συνδυάζει σε εύγευστα πιάτα. Στα γλυκά του θα σας μαγέψει ο πολίτικος χαλβάς με παγωτό μαστίχα και τριαντάφυλλο. Λειτουργεί Δευτέρα με Κυριακή από τις 18:00.

Παναγή Τσαλδάρη 32-34, Μελίσσια, 210 6096786

Η Πύλη του Κρασιού

Η πλούσια κάβα του περιλαμβάνει περισσότερες από 200 ετικέτες στο wine bar και περίπου 100 ετικέτες σε ελληνικά και ξένα αποστάγμα- τα (όπως ρούμι, βότκα, μαλτ ουίσκι και άλλα premium αποστάγματα). Η Πύλη του Κρασιού δίνει μεγάλο βάρος και στη διοργάνωση βραδιών γευσιγνωσίας. Το κρασί σερβίρεται με νόστιμα συνοδευτικά που δεν χρειάζονται μαγείρεμα για να μη χαλάσουν την εμπειρία της γεύσης του κρασιού που είναι και το ζητούμενο εδώ.

Λ. Αμφιθέας 106, Παλαιό Φάληρο, 210 9819908

Οκτάνα

Η κάβα Οκτάνα λειτουργούσε για περίπου 3 δεκαετίες ως κάβα και αποφάσισε να μετεξελιχθεί σε ένα φιλόξενο winebar με πλούσια και άκρως ενδιαφέρουσα οινική λίστα που έχει καταρτίσει η οινοχόος Μαρία Δήμου και συνοδεύεται από κρύα πιάτα, τα οποία φέρουν την υπογραφή του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση. Διοργανώνει οινικές βραδιές γευσιγνωσίας με ειδικούς καλεσμένους. Tip: Την άνοιξη βγάζει τραπεζάκια έξω και γίνεται ιδανικό.

Πλατεία Βαρνάβα 9, Παγκράτι, 210 7014630

Para Siempre

Όμορφο και ανανεωμένο wine & tapasbar, με vintage και βιομηχανικά στοιχεία. Η λίστα κρασιών του περιλαμβάνει περισσότερες από 31 ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών που δένουν απόλυτα με τις γεύσεις που φτιάχνει με μαεστρία ο σεφ, όπως η τάρτα με κολοκύθι και φέτα ή η κεσαντίγια με κοτόπουλο, πιάτα που σήμερα μπορείς να τα φας, αύριο μπορεί όχι, καθώς ανανεώνεται διαρκώς ο κατάλογος των πιάτων.

Χάρητος 43, Κολωνάκι, 210 7210155

Deposito de Vino

Από τα εκλεκτά winebar, καθώς είναι το μοναδικό σε κεντρικό σημείο του Πειραιά, χώρος ζεστός, επενδυμένος με ξύλο και μέταλλο, με μεγάλες τζαμαρίες και industrial αισθητική. Η κάβα του επικεντρώνεται στον ελληνικό αμπελώνα, με μικρές και μεγάλες ποικιλίες από όλη την Ελλάδα. Μη χάνετε τις live μουσικές βραδιές κάθε εβδομάδα.

Κ. Παλαιολόγου 5, Πειραιάς, 210 4222045

Vinotera Resto Cava

Μότο του είναι «Το κρασί είναι εμφιαλωμένη ποίηση» και στις πάνω από 1.200 ετικέτες του θα το αντιληφθείτε πλήρως, λόγω της μυσταγωγίας με την οποία συμπεριφέρονται στο σερβίρισμα του. Είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά για wine lovers, ένα wine restaurant 50 θέσεων με την εμπειρία μιας κάβας, ξέρει να σου προσφέρει το κρασί που ταιριάζει με το φαγητό σου. Μεταξύ των γκουρμέ πιάτων του μπορείτε να απολαύσετε βελουτέ με γαρίδες, κολοκυθάκι και sour vream, ψαρονέφρι και σαγανάκι από πεκορίνο με σάλτσα αποξηραμένων σύκων, μπουκίτσες βακαλάου σε κουρκούτι μπύρας με μους πατζαριού και πατατοσαλάτα, σε τιμές λογικές και αντίστοιχες της ποσότητας.

Μαρίνου Αντύπα 74-76, Ν. Ηράκλειο, Αθήνα, 210 2792100

Vinarte

Σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο λοιπόν με γήινες αποχρώσεις και αρκετό ξύλο που παραπέμπει σε γκάλερι και υπό τους ήχους jazz-swing ακουσμάτων, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε περίπου 70 ετικέτες ελληνικών και ξένων κρασιών και να τα συνοδεύσεις με πίτσα ή φρέσκα ζυμαρικά, μπρουσκέτες ή πλατώ ιταλικών αλλαντικών.

Μαραγκού 18, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941511

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γέμισε, Αθήνα, – 16, [vol 2],gemise, athina, – 16, [vol 2]