Γέμισε η Αθήνα με wine bars – 16 μέρη για να πιεις κρασί με τη σέσουλα [vol.1]

Αν πριν από μια δεκαετία σου έλεγαν ότι σε όποια γωνιά της Αθήνας κι αν βρεθείς θα βρεις ένα wine bar θα το πίστευες; Ούτε κι εμείς, αλλά πλέον δεν το πιστεύουμε ότι υπάρχουν τόσα πολλά και εκλεπτυσμένα μαγαζιά αποκλειστικά για κρασί και τον συνακόλουθο μεζέ.

Πάνω από 30 σημεία σε κάθε σημείο της Αθήνας διαθέτουν μερικά από τα ωραιότερα κρασιά του φετινού και των περασμένων ετών. Εμείς συγκεντρώσαμε

16 από αυτά και σας τα παρουσιάζουμε σε διπλή έκδοση, με τα πρώτα 8 σήμερα και τα υπόλοιπα αύριο.

Scala Vinoteca

Ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας έκανε πρώτος την αρχή για τα wine bars στο κέντρο και έφτιαξε ένα χώρο μοντέρνο στο Κολωνάκι. Η κάβα του περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ετικετών σε ποτήρι από Έλληνες και ξένους παραγωγούς, τα οποία θα γευτείτε με τη συνοδεία ορεκτικών και μεζέδων.

Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι, 210 3610041

Fabrica di Vino

Στεγασμένο σε κτίριο του 1880, με χαλαρή, industrial ατμόσφαιρα και μία μεγάλη μπάρα είναι ιδανικό στέκι για ένα afterwork ποτήρι κρασί. Έχει περισσότερες ελληνικές από ξένες ετικέτες, ενώ είναι από τα λίγα που έχουν την πατέντα να δοκιμάζεις με 2 ευρώ, μισή ποσότητα κρασιού από αυτό που θα σου αρέσει. Στους μεζέδες θα βρείτε tapas αλλά και ντόπια τυριά και αλλαντικά, σε αρκετά χαμηλές τιμές (2-3 ευρώ ανά πιατάκι).

Εμμ. Μπενάκη 3, Ομόνοια, 210 3214148

Wine Point

Με θέα την Ακρόπολη μπορείτε να πιείτε όσο κρασί θέλετε, αφού το ποτήρι είναι στα 4€. Διαθέτει κάποιες από τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα, καθώς και αξιόλογη ποικιλία σε μπύρες (και ελληνικές), ενώ στο μενού ξεχωρίζουν οι νόστιμες ποικιλίες τυριών και αλλαντικών. Λειτουργεί και ως κάβα και αν σας αρέσει κάποιο κρασί μπορείτε να το αγοράσετε. Τέλος, πραγματοποιούνται και οινογευστικές συναντήσεις και παρουσιάσεις.

Αθ. Διάκου & Πορινού 2, Πλάκα/Ακρόπολη, 210 9227050

Oinoscent

Μικρό wine bar στον πιο κεντρικό δρόμο της Αθήνας, με τους περαστικούς της Ερμού να το έχουν πάντα υπ΄όψιν μιας και διαθέτει μεγάλη ποικιλία σε κρασιά που ανανεώνεται διαρκώς. Εκτός από κρασί, έχει malt whiskeys, κονιάκ, σαμπάνιες κ.α. υπό την συνοδεία πλατό επιλεγμένων τυριών και αλλαντικών. Οι τιμές των ποτηριών κυμαίνονται από 4 έως 7 ευρώ, ενώ για τα πλατό δεν θα δώσετε περισσότερα από 6,5 ευρώ.

Βουλής 44Α, Σύνταγμα, 210 3229374

Vineria Dal Professore

Αυθεντική ιταλική βινερία, όπως λέει και το όνομα του, από τις καλύτερες στα βόρεια προάστια. Βρίσκεται δίπλα στην τρατορία Dal Professore, είναι του ίδιου ιδιοκτήτη και μαζί συνθέτουν ένα ιταλικό στενάκι. Με ποτήρι κρασί στα 4-5€ και γεύμα στα 10€ είναι σίγουρο ότι θα γίνει το στέκι σου. Διαθέτει μία λίστα με 130 διαφορετικές ετικέτες, με έμφαση στον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα, τα οποία συνοδεύονται με spuntini από EUR5,00, ελαφριά πιάτα, gourmet τυριά, prosciutti εισαγωγής αλλά και χειροποίητα ιταλικά γλυκά.

Διονύσου 47, Μαρούσι, τηλ. 210 6149000

Heteroclito

Επιλογές σε ποτήρι από περίπου 17 ετικέτες, κυρίως ελληνικού αμπελώνα, με έμφαση σε γηγενείς και σπάνιες ποικιλίες, από κυδωνίτσα, μούχταρο μέχρι ικαριώτικο μπεγλέρι, με αφρώδη, λευκά, ροζέ, ερυθρά και επιδόρπια ελληνικά κρασιά,. Εξαιρετικά, καλοδιαλεγμένα πλατό με ελληνικά τυριά και αλλαντικά που αλλάζουν συνεχώς.

Φωκίωνος 2 & Πετράκη 30, 210 3239406

Ombra

Ψαγμένη λίστα με ωραίες προτάσεις από τον ιταλικό αμπελώνα και με πολλές επιλογές σε ποτήρι, όπως τα κλασικά κοκτέιλ με Ρrosecco, Βelini, Rossini κ.ά. Από φαγητό έχει πίτσες, χορταστικές μπρουσκέτες, όπως σερβίρονται στον ιταλικό Βορρά, ποικιλία από πανίνι, τραμεζίνι, αλλαντικά και τυριά, ριζότο και ταλιάτα. Από γλυκά έχει προφιτερόλ και τιραμισού.

Ολυμπιονικών 220 & Λυκούργου, 210 6711320

Wine Gallery

Από τα πιο παλιά wine bars στην Αθήνα, συμπληρώνει φέτος 13 χρόνια ζωής. Ο χώρος ζεστός, φιλόξενος, επενδεδυμένος με παλιό τουβλάκι και ράφια γεμάτα με φιάλες κρασιού. Η γαλλική τζαζ θα σε ταξιδέψει στο Παρίσι, ενώ μαζί με το κρασί δε γίνεται να μην δοκιμάσεις πικάντικη πατατοσαλάτα, παστουρμαδοπιτάκια και χοιρινό κότσι με σάλτσα μυρωδικών ή αυθεντική πίτσα.

Λεωφ. Αλίμου 109, Άλιμος, 210 9959544

Keywords
Αναζητήσεις
κολωνάκι μέρη για κρασί, wine bar ερμου
Τυχαία Θέματα