Γάλλοι, Κινέζοι και Ρώσοι «σφάζονται» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ- Τι αλλάζει με την αποκρατικοποίηση

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς το απόγευμα της Δευτέρας λήγει η σχετική προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος με μεγάλα επενδυτικά σχήματα να είναι έτοιμα να δώσουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ για να αναλάβουν τη λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Τι αλλάζει με την αποκρατικοποίηση της εταιρείας

Το βασικό δέλεαρ για τους επενδυτές από την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει να κάνει με τη σύναψη

πενταετούς σύμβασης παροχής υπηρεσιών με το Δημόσιο, έναντι ετήσιας αμοιβής 50 εκατ. ευρώ ωστόσο το μεγάλο πλεονέκτημα από την αγορά της εταιρείας βρίσκεται στις συνδυασμένες μεταφορές που μπορεί να προσφέρει μαζί με το λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα η ταυτόχρονη αποκρατικοποίηση της εταιρείας συντήρησης τροχαίου υλικού αναμένεται να προσελκύσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον ιδιωτικών κεφαλαίων

Ποιοι είναι οι μνηστήρες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για συμμετοχή στον διαγωνισμό έχουν εκφράσει οι εξής εταιρείες/κοινοπραξίες:

Η κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και του ρωσικό κολοσσού RZD που λειτουργεί τους σιδηροδρόμους της Ρωσίας - το το 2012 εμφάνισε κέρδη 18 δισ. ευρώΗ κινεζική Rosco που θέλει να συνδυάσει τις θαλάσσιες μεταφορές του Πειραιά με την εμπορευματική γραμμή Θριάσιο-ΙκόνιοΟ όμιλος Grampet Group που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο της ΡουμανίαςΟι γαλλικοί σιδηροδρόμοι Société Nationale des Chemins de fer Français,Η TrenitaliaΗ Omnitrax μία από τις σιδηροδρομικές εταιρείες της Βόρειας Αμερικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα