Φουντώνουν τα σενάρια για επιστροφή Καρατζαφέρη στη ΝΔ

Έντονες διεργασίες στον χώρο της Κεντροδεξιάς αναμένονται αμέσως μετά την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από την Κίνα με στόχο το συνέδριο της ΝΔ τον Ιούνιο να δώσει το μήνυμα της ανανέωσης αλλά και την ιδεολογική διεύρυνση της συντηρητικής παράταξης.

Όπως επισημαίνουν τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού η προσπάθεια που θα καταβληθεί θα έχει σαν στόχο η ΝΔ να ανακτήσει την πολιτική κυριαρχία στο πολιτικό σκηνικό και να οδηγηθεί εκλογικά στα επίπεδα που είχε το 2009.

Πολλοί θεωρούν προπομπό των εξελίξεων

την κίνηση του πρωθυπουργού να προτείνει στον προερχόμενο από την Αριστερά και με συγκεκριμένη διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ, Β. Παπαχρήστο τη θέση του αναπληρωτή μόνιμου αντιπροσώπου της χώρας στον ΟΟΣΑ .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους της Κυριακής, η επόμενη κίνηση θα αφορά τον χώρο της Δεξιάς και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο κ. Σαμαράς προσανατολίζεται στο να προσκαλέσει τον κ. Καρατζαφέρη στο συνέδριο της ΝΔ, μία κίνηση που θα παραπέμψει προφανώς σε έναν καταρχάς «πολιτικό αρραβώνα» με στόχο να γίνει… γάμος στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ήδη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με δήλωση που κάνει στο «Έθνος της Κυριακής», για το συνέδριο και τον ρόλο που αυτό θα πρέπει να διαδραματίσει στις εξελίξεις στην Κεντροδεξιά δίνει το στίγμα των προθέσεών του λέγοντας πως «το συνέδριο της ΝΔ δεν μπορεί να είναι ένα εσωστρεφές συνέδριο σαν τα προηγούμενα. Πρέπει να είναι ένα συνέδριο που θα χαράξει προοπτική μίας άλλης πολιτικής προσέγγισης των αναγκών του τόπου. Η “μία από τα ίδια” θα απογοητεύσει το σύνολο του αστικού κόσμου και θα ανοίξει τα πανιά στους έξαλλους και επιπόλαιους».

Στο ίδιο κλίμα βρίσκονται και κύκλοι του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που σημειώνουν πως «ο πρόεδρος ούτε αφελής είναι ούτε στείρα αντίληψη έχει για τις απαιτήσεις του σήμερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα