Ο Σαρίφ νικητής των εκλογών στο Πακιστάν- Στο 60% η συμμετοχή

Ο πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ έχει πάρει μια ισχυρή διαφορά έναντι των αντιπάλων του στις γενικές εκλογές του Πακιστάν, σύμφωνα με τα όσα έδειξαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της Κυριακής.

Ο ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός Geo News ανέφερε ότι το κόμμα του Σαρίφ το PML-N καταλαμβάνει 126 από τις συνολικά 268 κοινοβουλευτικές έδρες.

Η εκλογή αυτή επίσης σηματοδοτεί για πρώτη φορά τη δημοκρατική μετάβαση από μία πολιτική

κυβέρνηση σε κάποια άλλη. Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Φαχρουντίν Ιμπραχιμ αποκαλούσε τον εαυτό του «ένα ευτυχισμένο άνθρωπο», κηρύσσοντας την εκλογική διαδικασία διαφανή.

Η συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σαββάτου στο Πακιστάν, ήταν «περίπου 60%», το υψηλότερο ποσοστό από το 1977, ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή η εκλογική επιτροπή (CEP). Το αντίστοιχο ποσοστό στις τελευταίες εκλογές του 2008 ήταν στο 44%.

Περισσότερα από 86 εκατομμύρια Πακιστανοί κλήθηκαν να ανανεώσουν τα μέλη του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και τις επαρχιακές συνελεύσεις σε αυτή την ιστορική εκλογή για την εδραίωση της δημοκρατίας σε μια χώρα που έχει δει τρεις πολιτικές κυβερνήσεις να ανατρέπονται από στρατιωτικά πραξικοπήματα από την ίδρυσή της χώρας το 1947.

Οι ψηφοφόροι, παρά το γεγονός ότι είναι σαφώς κουρασμένοι από την ενεργειακή και οικονομική κρίση που έχει παραλύσει τη χώρα, προσήλθαν στα εκλογικά κέντρα τουλάχιστον στο ήμισυ των εκλογικών περιφερειών. Προσπάθεια να εκτροχιαστεί η εκλογική διαδικασία επιχείρησαν οι πακιστανοί Ταλιμπάν πραγματοποιώντας επιθέσεις στα εκλογικά τμήματα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 26 άτομα συνολικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα