Φοροκυνηγητό για να πείσουν την Tρόικα – Έρχονται ηλεκτρονικές κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις

Σε φοροκυνηγητό άνευ προηγούμενου έχει επιδοθεί η Εφορία προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατό περισσότερα έσοδα και να μην επιβληθούν από την Tρόικα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα.

Η Εφορία κυνηγά πολλούς, καθώς μόνο τον τρέχοντα μήνα άπλωσε το «χέρι» της σε 131.807 οφειλέτες. Από αυτούς παίρνει απευθείας από την τράπεζα μέρος των καταθέσεών τους, από τις επιχειρήσεις που εργάζονται μέρος του μισθού τους, ενώ αν

εισπράττουν ενοίκια η Εφορία ζητεί από τους ιδιοκτήτες να καταθέτουν τα μισθώματα απευθείας στα ταμεία του κράτους.

Μέσα στο 2013 κινήθηκαν διαδικασίες κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων σε 53.129 ληξιπρόθεσμους οφειλέτες, αλλά και φοροφυγάδες, ενώ σε 26.516 οφειλέτες έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.Επιπλέον 20.000 ακίνητα έχουν βγει στο σφυρί από την εφορία, καθώς η απαγόρευση δεν ισχύει για περιπτώσεις χρεών στο δημόσιο.

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας εσόδων Χάρης Θεοχάρης είχε δεχθεί πρόσφατα μέσω του κοινωνικού δικτύου twitter από φορολογούμενο την ερώτηση «Αν δίνουμε όσα μπορούμε, θα μας κάνει κατάσχεση η Εφορία;», για να απαντήσει ο ίδιος ότι δεν υπάρχει εξασφάλιση.

Επίσης ο κ. Θεοχάρης προτρέπει τους φορολογούμενους να δώσουν όσα μπορούν έστω και άτυπα. Πάντως, όταν χρωστούν οι πολίτες στην Εφορία επιβάλλεται πρόστιμο 10% αν καθυστερήσει η πληρωμή για δυο μήνες, ενώ υπολογίζεται και προσαύξηση 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα